Kako se ne udebljati tijekom Uskrsa

| Fit |

6 savjeta kako se ne udebljati tijekom Uskrsa

Uskrs je jedan od onih blagdana kada zajedno s obitelji i prijateljima prekomjerno uživamo u gastronomskim delicijama. No budući da nam je ljeto sve bliže pojedini se boje kako će se prekomjerno udebljati i neće imati vremena otopiti kilograme do ljeta.
Uskrs je poznat po obilnom uskršnjem doručku kada se na stolu nalaze jaja, šunka, kruh, mladi luk, hren... Nakon obilnog doručka slijedi i obilni ručak za koji se najčešće sprema pečena janjetina, puretina, teletina... Naravno treba se malo i zasladiti tako da su tu slastice i kolači...
Sva ta preukusan hrana može rezultirati većim brojem na vagi. Mi vam otkrivamo kako se ne udebljati tijekom Uskrsa te vam otkrivamo male tajne dobre linije kako biste mogli bez opterećivanja uživati u uskršnjim delicijama.

6 savjeta kako se ne udebljati tijekom Uskrsa

1. Budite umjereni
Uskršnji stol je uvijek prepun mi vam savjetujemo da jedete sve no da budete umjereni u količinama.
2. Stanite kada ste siti
Nemojte se prejedati jer to nema nikakvog smisla.
3. Birajte zdravije namirnice
Uskršnji stol je uvijek prepun raznoraznih uskršnjih delicija no tradicionalno tu je i puno povrća poput mladog luka ili rotkvica. Neka vaša uskršnja prehrana bude bazirana upravo na tome.
4. Kolče zamijenite voćem
Normalno da je sasvim u redu pojesti malo kolača no pazite li na prehranu budite umjereni u slatkom. Imate li pak veliku želju za slatkim probajte pojesti voće.
5. Puno šetajte
Nakon svakog zasitnog obroka odite u šetnju. Šetnje su odličan način trošenja kalorija, a i super su za vaš organizam nakon obilnih obroka jer ćete puno lakše provariti hranu.
6. Budite aktivni
Trenirajte jer treningom trošite unesene kalorije stoga čete si moći dopustiti da puno više pojedete.