Kako sagorjeti do 60% više kalorija u svakoj vježbi?

| Fit |

Instagram/@morganstewartsport

Budući da je vrijeme vježbanja kratko te da je to posljednja stvar na koju mislite za vrijeme blagdana, svi tražimo načine kako maksimalizirati učinkovitost svojih treninga.

Bez obzira jeste li novi u svijetu vježbanja ili ste iskusni posjetitelj teretane, svoje vježbe uvijek možete učiniti učinkovitijima.

U nastavku možete pronaći 5 jednostavnih načina kako da ubrzate svoje ciljeve i sagorite 60% više kalorija u svakoj vježbi.

Najbolje od svega je to što su ovi potezi lagani i djeluju tako da ubrzaju metabolizam koji zaostaje, pa ćete tijekom dana sagorjeti dodatne kalorije, čak i dok spavate.

Uključite slušalice

Glazba je savršen način za podizanje energije.

Vježbanje tijekom kojega slušate svoje omiljene pjesme za tjelovježbu može vam pomoći da napravite i do 20% duži trening i da sagorite više kalorija.

Glazba blokira umor, stvara osjećaj povećanja energije i pomaže vam držati korak sinkronizirajući vaše pokrete.

Dodajte malo težine

Kako biste doista povećali sagorijevanje kalorija, ne radi se o broju ponavljanja, već o težini utega s kojima vježbate.

Oni koji koriste teže bučice sagorijevaju oko 25% više kalorija.

Teži utezi prouzrokuju veću razgradnju proteina u mišićima, tako da vaše tijelo mora potrošiti više energije za obnavljanje i oporavak te se  tako stvara mišićno tkivo.

Vježbanje s velikim utezima povećava je metaboličku stopu uspavanosti vježbača, broj kalorija sagorenih tijekom noći, -za gotovo 8 posto, što je dovoljno da izgubite oko 5 kilograma u godini, čak i ako niste učinili ništa drugo.

Hladna voda

Boca hladne vode izravno iz hladnjaka može vas opskrbiti energijom tijekom vježbanja u toplom prostoru ili za vrijeme ljeta.

Jedna studija otkrila je da su vježbači koji su pili rashlađenu vodu radili oko 25% duže od onih koji su konzumirali istu količinu toplije vode.

Ispijanje ohlađene vode prije i za vrijeme vježbanja može vam pomoći da snizite tjelesnu temperaturu i povećate energiju za maksimalno sagorijevanje kalorija.

Razdvojite setove

Umjesto izvođenja 2 ili 3 grupe iste vježbe prije prelaska na sljedeću, napravite krug: dovršite samo 1 set, a zatim odmah prijeđite na sljedeću vježbu, ponavljajući krug 2 ili 3 puta.

Oni koji izmjenjuju vrste vježbi između ponavljanja setova sagorijevaju gotovo dvostruko više kalorija nakon vježbanja nego oni koji prvo odrade sve setove iste vježbe pa prelaze na sljedeću.

Ne preskačite istezanje

Istezanje održava mišiće fleksibilnima i pomaže ih pripremiti za vježbanje te oporaviti od napora nakon istog.

Ako preskočite istezanje nećete dobiti gotovo nikakve koristi od aerobnih vježbi i treninga s otporom jer vam istezanje pomaže da se slobodno krećete tijekom aerobne tjelovježbe, omogućava vašim mišićima da jačaju i pomaže da mišići budu dugotrajni i vitkiji.