Kako pronaći motivaciju za vježbanje?

| Fit |

Iako svi znamo koliko je važna redovno fizička aktivnost, nikako da prionemo poslu i krenemo s vježbanjem iako smo to već sto puta odlučili.

Naviku vježbanja možete stvoriti kao i svaku drugu – uz pomoć volje, motivacije, samodiscipline, dosljednosti i vremena. Naravno, to nije lak posao, ali u stvaranju navika vježbanja vam mogu određeni postupci.

Donosimo vam 3 načina kako pronaći motivaciju za vježbanje.

Vježbajte pred ogledalom

Ogledalo vam je itekakav saveznik u ovom slučaju jer, prije svega, možete vidjeti izvodite li sve vježbe pravilno, a ujedno i pratite kontrakciju mišića, zamišljate kako sve funkcionira kako treba i dovodi vas do željenih rezultata. Ako uz to imate odjevnu kombinaciju koja ističe ono najbolje na vama, motivacija će biti i veća.

Napravite raspored treninga

Pokušajte odrediti koji dan ćete što vježbati. Ako vježbate uz pomoć online programa treninga, to vam već uvelike pomaže. Ako treninge slažete sami, prvo se dobro raspitajte na koji način trebate vježbati za postizanje rezultata koje želite i složite raspored treninga kako biste svaki dan to imali "riješeno" i ne morali trošiti vrijeme i energiju na osmišljavanje programa.

Pratite napredak

Ako vam je cilj poraditi na snazi, napredak ćete osjetiti već po tome što ćete moći odraditi više ponavljanja, teže vježbe i imat ćete više kondicije. Sukladno tome, prilagođavajte i intenzitet treninga. Ako vam je cilj smršaviti ili oblikovati određene dijelove tijela, slobodno se fotografirajte svakih nekoliko tjedana i pratite napredak. Nema veće motivacije od toga kada vidite da ono što radite daje rezultate.