Kako izbjeći emocionalno prejedanje dok ste u karanteni?

| Fit |

Emocionalno prejedanje je nešto s čime se mnogi svakodnevno bore i kada su stvari normalne, no otkad je zavladala pandemija koronavirusa, čini se da je ovaj problem pogodio i one koji ne jedu previše kao odgovor na anksioznost ili druge emocije.

Ako ste shvatili da stres povećava vašu želju za hranom, dobra je ideja povesti računa o tome što izaziva stres i smisliti plan kako da ga se riješite.

Zapamtite da sada nije vrijeme za odreći se omiljenih poslastica. Očekivati od sebe da se odreknete možda onoga što je jedno od rijetkih zadovoljstava koje sebi sada možete pružiti je nerealno i nepotrebno.Ono što trebate je uspostaviti zdrav odnos s omiljenom hranom kako biste izbjegli začarani krug prejedanja zbog stresa i debljanja. To uključuje uživanje u omiljenoj hrani u razumnim porcijama.

Osjećaj želje za hranom unatoč nedostatku prave gladi također može značiti da ste zabrinuti ili da vam je dosadno. Umjesto da posegnete za lijekovima koji ublažavaju stres, nazovite prijatelja, pripremite si kupku, gledajte filmove ili jednostavno operite zube.

Ako radite od kuće, napravite pauze tijekom dana. Odmorite se kako biste jeli. Ovo vam također može pomoći da izbjegnete nepromišljeno grickanje tijekom napornog rada.

Kada osjetite pravu glad, najvažnije je posegnuti za zdravim namirnicama kao što su tamna čokolada, bobičasto voće i avokado.