Čokolada vam može pomoći u borbi protiv celulita

| Fit |

Osamdeset do devedeset posto žena u jednom trenutku svog života vodi bitku s celulitom.

Iako postoji mnoštvo načina da se riješite ove napasti, poput laserske terapije, masaža i kirurških intervencija, svi su prilično neugodni i skupi. Najlakši način za borbu protiv celulita je zdrava i uravnotežena prehrana.

U nastavku vam donosimo 5 namirnica koje pomažu u borbi protiv celulita.

Crna čokolada

Crna čokolada sadrži antioksidante, a antioksidanti aktiviraju razgradnju masti koja pridonosi pojavi celulita. Osim toga dobra je za vaš kardiovaskularni sustav, ali i aktivira cirkulaciju što pomaže u borbi protiv celulita.

Šafran

Šafran ima protuupalna svojstva koja mogu poboljšati cirkulaciju krvi i usporiti rast masnih stanica. Šafran vam pokreće krv i može učiniti celulit manje vidljivim. Također, povećava tonus mišića ispod kože i kao rezultat dobijate glatku kožu.

Borovnice

Borovnice su izvrstan izvor antioksidansa poznatog kao antocijanin. Konzumacija borovnica sprječava pretvaranje masti u kolesterol. Poboljšavaju protok krvi i uklanja toksine koji potiču celulit.

Češnjak

Češnjak povećava protok krvi i cirkulaciju. On se inače učinkovito koristi za liječenje pretilosti, a također pridonosi liječenju kože i celulita. Prehrana bogata češnjakom može pomoći tijelu da se očisti od toksina koji uzrokuju "narančinu koru".

Dinja

Dinja sadrži oko 91 posto vode i ima diuretički efekt. Sok od dinje može smanjiti celulit, pokazalo je nedavno istraživanje. Četrdeset zdravih žena u dobi od 31 do 50 godina dobivalo je ekstrakt soka od dinje tijekom 56 dana, zahvaljujući njemu one su izgubile značajnu količinu celulita na tom području. Dinja ne sadrži masti i može pomoći u zadovoljenju želje za nečim slatkim.