Cardio ili trening snage? Saznajte što je učinkovitije u borbi protiv kilograma

| Fit |

Što više pomaže pri mršavljenju: cardio ili trening snage?

Iako se većina svojim linijom bavi tek pred ljeto te se tek tada posvete vježbanju i zdravoj prehrani mi vam tvrdimo kako se linija gradi kroz cijelu godinu.
Izgled je puno manje važan od zdravlja, a upravo vježbanje i prehrana imaju veliki utjecaj na naše zdravlje. Višak kilograma svakako može negativno utjecati na vaše zdravlje.
Mršavljenje je proces satkan od vježbanja i uravnotežene prehrane, ali ponajprije želje za boljom verzijom sebe. Iako studije pokazuju kako je prehrana 80% uspješnog mršavljenja, trening je isto tako bitan dio toga procesa. Vježbanjem ne samo da gubimo kalorije odnosno kilograme već i oblikujemo svoje tijelo.

Što više pomaže pri mršavljenju: cardio ili trening snage?


Kada je u pitanju vježanje vječna je dilema: što je bolje za mršavljenje cardio trening ili trening snage?
Kada je vaš cilj smršavjeti bitno je kombinirati obje vrste treninga. Cardio trening zaslužan je za povećani broj otkucaja srca što automatski dovodi do bržeg trošenja kalorija. Isto tako cardio treningom postižete pojačano znojenje što dovodi do manjeg broja na vagi. S druge strane treningom snage gradimo mišiće, a dokazano je kako rast mišića doslovno spaljuje mast+ne naslage. Trening snage dovodi i do ubrzavanja metabolizma što je neophodno za mršavljenje.
Možemo zaključiti da ako je vaš cilj gubitak kilograma onda svakako morate raditi i cardio i treninge snage.