4 nužne stvari za oblikovanje stražnjice

| Fit |

Želite li utegnuti stražnjicu? Otkrivamo vam kako

Velika, utegnuta i naglašena stražnjica zadnjih su godina must have. Neki idu čak toliko daleko da ugrađuju silikone u stražnjicu.
Plastične operacije zaista nisu potrebne kada je u pitanju stražnjica zato što je stražnjicu moguće "izgraditi" u teretani.

Želite li utegnuti stražnjicu? Otkrivamo vam kako

No želite li oblikovati stražnjicu morate zadovoljiti sljedeća četiri faktora:
1. Stražnjica je ustvari gluteus to jest mišić koji je moguće oblikovati i izgraditi baš kao i svaki drugi mišić u tijelu no nemojte zaboraviti kako je za izgradnju gluteusa potrebno puno rada, truda, znoja, ali i vremena jer gluteus ne možete izgraditi preko noći.
2. Trening snage je neophodan. Kao i drugi mišići, gluteus raste pod opterećenjem zato je potrebno koristiti utege. Također s vremenom povećavajte kilažu utega, ali i broj ponavljanja vježbi.
3. Prehrana je vrlo bitna za izgradnju gluteusa. Kako biste povećali gluteus potrebno je jesti dovoljno kalorija i jesti puno proteina kako bi mišić mogao dobiti na masi.
4. Ciljane vježbe su vrlo bitne. Kada govorimo o najboljim vježbama za gluteus onda mislimo na hip thrust, glute bridge, magarećim udarcima, bugarskom čučnju, iskoracima...