Znakovi da pretjerujete s treningom

| Fit |

 

Instagram/ @saskicollection
 

Možda svakodnevni treninzi zvuče kao najzdravija stvar na svijetu, no nije baš tako. Svakako je poželjno vježbati, ali pretjerivanje vas može previše iscrpiti.

Pretjerivanje u vježbanju nije mit i može biti prilično opasno. Ako ne dozvolite tijelu odmor od treninga, to može imati više štete nego koristi.

Donosimo vam 3 znaka da trenirate previše i da trebate malo usporiti:

Stalno ste žedni
Ako ste žedni i nakon što ste popili vode, velike su šanse da pretjerujete u vježbanju. Ako trenirate svakodnevno, neprestano se razbijaju mišići kako bi se oslobodila energija. To dovodi i do dehidracije tijela, zbog čega vam je potrebno više vode.

Česte promjene raspoloženja
Nije nikakva tajna da se vježbanjem oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje i čini vas sretnim. No, pretjerano vježbanje može imati i obrnut efekt. Vježbanje može utjecati na hormone stresa. Rezultat toga je hormonski disbalans, a samim tim i česte promjene raspoloženja i nervoza.

Problemi sa spavanjem
Problemi sa spavanjem mogu biti rezultat previše vježbanja jer se organizam pretjerano napreže kako bi osigurao dovoljno energije za tijelo. Sve to može biti uzrok osjećaja nemira zbog kojeg duže vremena ne možete zaspati.