3 najveće laži u fitnessu zbog kojih vam forma neće napredovati

| Fit |

Evo u što ne biste trebali vjerovati kada je fitness u pitanju

Većina nas u "punom je pogodnu" kada je riječ o pripremanju tijela odnosno forme za ljeto. Od odlaska na plažu nas dijeli nekoliko tjedana što bi značilo da je malo vremena preostalo kako biste svoju liniju doveli u red stoga je bitno ne gubiti vrijeme na laži odnosno mitove koji svakodnevno kruže kako o prehrani tako i o vježbanju. Iz tog razloga vam u nastavku otkrivamo tri najveće laži u fitnessu zbog kojih vam forma neće napredovati.

Evo u što ne biste trebali vjerovati kada je fitness u pitanju

1. Dizanjem velikih kilaža ćete se nabildati
Dizanjem velikih kilaža se nećete nabildati ako to ne želite. Naime ako se ne želite nabildati bitno je da sr+te u kalorijskom deficitu i da radite vježbe s utezima. Na taj se način nećete nabildati jer dizanje utega također troši kalorije.
2. Upala mišića je pokazatelj dobro odrađenog treninga
Upala mišića nije pokazatelj dobro odrađenog treninga jer do upale mišića dolazi zbog pucanja mišićnih vlakana koje se događa prilikom podvrgavanja mišića nečemu na što mišići nisu naviknuti.
3. Određenim vježbama možete skinuti višak masnih naslaga
Određenim vježbama ne možete i nećete skinuti višak masnih naslaga. Višak masnih naslaga možete skinuti jedino i isključivo kalorijskim deficitom.