Dežmanova se budi uz Bon Ton, novi concept store&gallery u Zagrebu

| Lifestyle |

brunch&trach by Nada Kaurin

Nada Kaurin, brand managerica je Delimana i ogromna je ljubiteljica svega vezanog uz hranu. Nada hrani pristupa s ogromnom ljubavlju i ta njena strast za kuhanjem, ali i isprobavanjem delicija osjeti se u svakom njenom tekstu.

Bon Ton concept store&gallery, Dežmanova Zagreb

Dežmanova. Za mene, ona draga ulica koja vodi prema jednoj od najljepših šuma u centru grada, a put do te šume prati uvijek dragi Velvet, kultni Saloon i tako polako sve do Dubravkinog puta i dijela šume koji skriva i kino projekcije na otvorenom u ljetnim mjesecima. Sve od navedenog ima svoju priču i mi imamo svoje priče sa svim navedenim. Osim priča, Dežmanova ulica meni skriva i jedan poseban odmor. Čar centra Zagreba je njegova vreva, užurbanost i nepredvidljivost jer nikad ne znaš koga ćeš iza ugla sresti i što ćeš novo iskusiti. Kada se toga mrvicu umorim, uvijek skrenem u Dežmanovu. Dežmanova je mirnija, ima neki drugačiji, neki svoj ritam, a u ljetnim mjesecima pruža i jedan drugačiji hlad.

Bon Ton concept store&gallery, Dežmanova Zagreb

Istom tom ulicom sam još nedavno prolazila s nekakvom tugom jer mi se učinilo da puno prostora zjapi praznima. Kao da su me htjeli demantirati, ovaj vikend dvojica zaljubljenika u glazbu otvorili su novi concept store & gallery Bon Ton. Concept store& gallery na prvu može zvučati i komplicirano i nejasno, a možda pomalo i pretenciozno. Stoga sam se ovog, malo tmurnog subotnjeg popodneva uputila u posjet Bon Tonu da čujem njihovu priču. 

Bon Ton concept store&gallery, Dežmanova Zagreb

Dojam uživo je važan, prvi dojam još važniji, a onaj dojam koji sam ja stekla je da je Bon Ton mjesto u kojem su svi dobrodošli i koji je na neki način jedan drugi dnevni boravak u koji slobodno svratite kad vam dosadi vaš. To je mjesto koje spaja dugogodišnju ljubav prema glazbi, modi i usudila bih se reći životu. Da su svi dobrodošli postaje jasno samim time što je otvaranje trajalo ne jedan, ne dva nego tri dana. Ja sam ih posjetila treći dan otvaranja i još su bili puni energije i sjaja.

Bon Ton je mjesto kojem je glavna nit vodilja glazba s obzirom na to da njegovi osnivači već dugo žive i dišu s glazbom. Josip Hubzin i Ingo Enco Kern čija veza s glazbom je neraskidiva već dugi niz godina, Zagrebu su dali Bon Ton u koji ćete primarno doći, ako se i vi želite zaljubiti ili obnoviti svoju vezu s glazbom. Mjesto na koje ćete doći, popiti čašu vina ili šalicu kave i čaja i pustiti si neku od brojnih ploča koje možete naći u Bon Tonu. Sjesti i uživati u svom odabiru ili čak i zaplesati. Primjerice, prije ženskog izlaska, sjesti u Bon Ton, zagrijati se i prije nego krenete dalje otkrivati grad, pustiti si LP Cindy Lauper i čuti jednu drukčiju „Girls just want to have fun“. Osim veze s glazbom u Bon Tonu možete i obnoviti svoju vezu s modom, a Bon Ton razvija i vlastiti fashion brand tako da će prilike da ih posjetimo biti sve više i više.

Bon Ton concept store&gallery, Dežmanova Zagreb

Osim neodoljivog osmjeha Bon Tonovaca, ono što je ostavilo najviše dojam na mene je to što je Dežmanova oživjela, diše ponovno. I diše jednim malo drukčijim plućima. Sjedeći na ulici, pričajući o željama i snovima s ljudima koji se trude živjeti svoje i unose jedan drukčiji duh u ovaj grad osjećala sam se kao jednom prije kad sam tako sjedila na ulicama Berlina i pričala o svojim snovima i nadanjima upijajući sve što taj grad nudi. Dolaskom Bon Tona i Zagreb nudi još više, a Dežmanova se polako budi iz jednog kratkog drijemanja koje si je dozvolila. Slušajući o snovima, čula sam da će se u Dežmanovu useliti i jedan novi produkt dizajner sa svojim konceptom, koferom i snovima. Dežmanova diše. Sljedeći put kad se nađete u blizini, prošetajte njom i poželite joj jedno novo dobro jutro.