6 chemical free trikova za čišćenje doma

| Lifestyle |

Jeste li ikada pročitali naljepnicu sastava sredstava za čišćenje u domaćinstvu?

Vjerojatno je dugačak popis sastojaka koje je teško izgovoriti, a sve te jake kemikalije za čišćenje doma vam nisu potrebne. Samo trebate svladati nekoliko prirodnih trikova za čišćenje jednostavnim sastojcima.

U nastavku vam donosimo 6 chemical free trikova za čišćenje doma.

Osvježite kantu za smeće s nekoliko kriški limuna

Sljedeći put da biste osvježili odlaganje smeća, dodajte nekoliko kriški limuna, a zatim uključite odlaganje smeća. Limun pomaže riješiti se mirisa, a kora od limuna pomaže u čišćenju dispozicije.

Riješite se lošeg mirisa ručnika octom

U pranje dodajte kapljice octa kako bi ručnici ponovno mirisali kao novi.

Koristite sol za čišćenje posuda

Sol je izvrsna alternativa sode bikarbone za čišćenje posuda od metala. Samo stavite malo soli u posudu od metala i papirnatim ručnikom obrišite. Pomaže u nježnom čišćenju hrane zaglavljene u tavi.

Prirodni osvježivač zraka

Umjesto osvježivača zraka punog kemikalija, možete napraviti vlastiti DIY osvježivač zraka u spreju koristeći kriške naranče i nekoliko žlica cimeta u prahu. Tako je jednostavno i zapitat ćete se zašto ste sve ove godine kupovali osvježivače zraka u trgovini.

Ocat može očistiti skoro sve

Ako tražite sredstvo koje će vam pomoći očistiti i dezinficirati bilo koju površinu u vašem domu, ne možete pogriješiti s octom. Može se koristiti na mnogim površinama za čišćenje i dezinfekciju, uključujući površine s hranom, kuhinje, podove, prozore, kade, pločice, rublje i još puno toga.

Krpa od mikrovlakana

Krpe od mikrovlakana izvrsne su za uklanjanje prašine. Ne trebate koristiti ni sredstvo za čišćenje, samo obrišite površinu krpom od mikrovlakana. Možete koristiti i prirodno sredstvo za čišćenje u kućanstvu od octa i vode ako trebate očistiti površine, ali sama krpa od mikrovlakana izvrsno djeluje za uklanjanje prašine.