16 razloga zašto biste se trebali seksati svaki dan

| Lifestyle |

16 razloga zašto biste se trebali seksati svaki dan
Seks

Vjerujemo da većina vas naš naslov smatra suludim, jer prije trebate razloge zašto se ne bi seksali svaki dan, no razmislite li malo bolje, seks pruža puno više od zadovoljavanja seksualnih potreba i ljubavi. Pomaže vam da ostanete u formi, održava vas zdravijima i uz redoviti seks ćete se uvijek osjećati slobodnije i kao da nemate briga. Pročitajte sve razloge u nastavku.

1. Smanjuje stres - Tijekom seksa proizvode se hormoni koji smanjuju razinu stresa, hormoni sreće te oni koji potiču požudu. Ova činjenica je čak dokazana na štakorima koji su također pokazali znatno manju razinu stresa od onih koji se nisu seksali redovito.

2. Tjelovježba - Možda nije dovoljno samo seksati se, ali svakako pomaže imate li naviku vježbanja. Prilikom seksanja dišete brže, što znači i da se više umarate, a samim time i trošite kalorije. Znanstvenici kažu da ako se seksate triput tjedno po 15 minuta punih godinu dana, potrošit ćete oko 7500 kalorija. Dakle, sljedeći put preuzmite inicijativu cure, višak tjelovježbe svakako ne škodi!

3. Smanjuje visoki krvni tlak - A osim seksa, pomažu i zagrljaji!

4. Gradi imunološki sustav - Dokazano je da što se više seksate više će rasti i imunoglobulin A, antitijelo koje se bori protiv gripe i prehlada. Možda ne vjerujete, ali uvjerit ćete se kada probate.

5. Izgledate mlađe - Škotski znanstvenici tvrde da ako se seksate triput godišnje izgledat ćete 10 godina mlađe!

Jutarnji seks podignuti će vam raspoloženje za cijeli dan
Jutarnji seks podignuti će vam raspoloženje za cijeli dan

6. Zdravije srce - Uživate li u redovitom seksu, on će pozitivno utjecati i na vaše srce. Iako podaci za žene još ne postoje, dokazano je kako čak je čak 45% manja šansa da muškarac boluje od neke kardiovaskularne bolesti.

7. Smanjuje bol - Žene često kažu da im se ne da seksati jer ih boli glava, međutim tu je najveća pogreška - seks u stvari smanjuje glavobolju i slične bolove u tijelu! Dokazano je i kako pomaže kod artritisa, jedino se ne preporučuje ako vas boli donji dio leđa.

8. Gradi povjerenje i intimnost - Pri seksu se oslobađa i oksitocin koji pobuđuje u vama osjećaj sreće i ljubavi. Ako vam je veza u krizi, redoviti seks bi mogao spasiti stvar jer vas zbližava s partnerom i gradi povjerenje.

9. Smanjuje šansu od raka - Redovita ejakulacija smanjuje šansu dobivanja raka prostate. U Australiji je dokazano kako su muškarci s 21 ejakulacijom mjesečno imali znatno manju šansu za dobivanje raka, što je daljnje dokazano i s još istraživanja koje dokazuju kako i sam seks smanjuje šansu od raka.

10. Jača mišiće zdjelice - Seks pokreće nekoliko vrsta mišića, no redoviti seks vam jača mišiće zdjelice. Osim toga, ojačat će vam funkciju mjehura, kvadricepse, trup i gornji dio leđa.

11. Štiti prostatu - Češća ejakulacija čisti žlijezde, a čim prestanete redovno ejakulirati, tekućina se počinje nakupljati u žlijezdi pa može nateći što zatim stvori mnoštvo problema.

12. Potiče san - Nakon svake iscrpne tjelovježbe vam se prispava, a isto je i sa seksom. Ako ste umorni, ali ne možete zaspati, seks će vas opustiti i nakon njega ćete odmah zaspati.

13. Ujednačava menstrualni ciklus kod žena - Seks regulira hormone, koji zatim reguliraju ciklus, a između ostaloga i smanjuje stres koji kod žena zna biti razlog izostanka menstruacije.

Otkrivamo namirnice zbog kojih se ne seksate
Glavobolju će isto riješiti seks

14. Sprječava erektilnu disfunkciju - Doktori to objašnjavaju ovako: Erekcija je kao refleks kod sportaša, što više ga trenirate, bolje ćete moći nešto izvoditi. U ovom slučaju, nećete se morati bojati impotencije ili ikakvih nepravilnosti. Najbolji lijek za spriječiti ovakve probleme je, pogađate, redoviti seks tijekom života.

15. Produžuje život - Zdravo srce, jači mišići, pojačana cirkulacija kisika te sreća su samo neki od faktora koji produžuju život, a sve to primate redovitim seksom. U Velikoj Britaniji je dokazano da muškarci koji se seksaju redovito žive čak duplo duže od onih koji se ne seksaju.

16. Zdravije sjeme - Želite li zatrudnjeti, partner vam mora često ejakulirati kako bi se stara sperma (samim time i sjeme) čistila i nadopunjavala ju nova, koja između ostaloga ima i veći broj sjemena. S novom spermom su i veće šanse da zatrudnite.