CAP, druga večer - Xenia design, Tomislav Bahorić, Etna Maar, Madame Demode i mladi dizajneri

| Fashion |

Drugu večer CRO A PORTER-a zatvorio je Tomislav Bahorić čija se revija nekako i najviše iščekivala. Osim Bahorića, svoje najnovije kolekcije brandova predstavili su XD Xenia Design, Even East, Etna Maar, Madame Demode, Mayn by Maja Podrug te kolekcije Marija Vijačkića, Tatjane Pantoš i modnog dvojca, Petre Vuletić i Saše Hortiga.

Čast da otvori drugu večer dobila je poznata dizajnerica Ksenija Vrbanić. I ovog puta ostala je vjerna sebi i svojim modnim idejama koje iz godine u godinu proširuje, ali veoma uspješno te rijetko kad razočara. Ove sezone monotoniju tamnih tonova odlučila je razbiti elegantnom crvenom bojom koja se provlačila gotovo u svakom komadu. Kolekcija obiluje zanimljivim suknjama, haljinama, vestama, ali definitivno najjači komadi kolekcije upravo su kaputi.

Jedno od iznenađenja večeri zasigurno je bila revija brenda Even East. Iako se moramo složiti da nitko ne bi komade s piste iznio doslovno na ulicu, kada ih razdvojite i kombinirate, pojedini komadi itekako su nosivi i dobri. Dizajner je predstavio zanimljive prsluke, ali i haljine s apliciranim muškim košuljama kao modnim dodacima sprijeda. Kompletna revija predstavljena je u mnogo boja poput crne, pastelno roze, plave, sive i narančaste.

Ako itko voli priče, onda ih voli Andrijana Subotić Pjajčik koja potpisuje poznati brend Etna Maar, a dokaz tome je i jučerašnja revija koja je bila posveta nedavno preminulom Lou Reedu. Kolekcija Etne Maar obilovala je haljinama, kaputima, ali i zanimljivim modnim dodacima poput narukvica i torba. Ono što možemo primijetiti je odabir boja, istih boja kao i kod XD, ali u slučaju XD i Etne taj odabir izgleda dosta dobro. Crvena i crna su se u dobro promišljenim krojevima savršeno upotpunjavale u kolekciji Andrijane Subotić Pjajčik uz poneke dodatke bijele boje da razbiju monotoniju tamnijih tonova.

Glavne karakteristike kolekcije Madame Demode su asimetrija, voluminoznost i blaga slojevitost. Kolekcija obiluje muškim i ženskim komadima, gotovo svi u tamnim tonovima od kojih dizajnerica rijetko kad istupa. 

Mayn by Maja Podrug prezentirala sinoć je prezentirala svoju viziju muškarca. Svidjelo se to nekima ili ne, njen muškarac itekako ima šanse zaživjeti na našim ulicama. Klasično, ali s pomakom u detaljima gotovo svaki komad mogao bi se opisati. Kolekcija obiluje kaputima, majicama, vestama, hlačama u tamnim tonovima, upravo onim koje muškarci najviše vole. Kao i uvijek, kaputi su i u ovoj kolekciji najjači komadi. 

Marijo Vijačkić nova je nada hrvatske modne scene. Njegova itekako zanimljiva kolekcija, mogli bismo reći futuristička obilovala je zanimljivim suknjama, haljinama, hlačama u sivoj, metalik i crnoj boji. Posebno je zanimljiv volumen na proširenim ramenima, te plastične maske za lice koje su služile kao dobar dodatak cijeloj futurističkoj priči prve revije mladog dizajnera od kojeg zbilja možemo očekivati mnogo.

Zasigurno najženstvenija revija druge večeri bila je revija Tatjane Pantoš koja je predstavila izuzetno nosivu kolekciju. Kolekcijom prevladavaju nježnija paleta boje koja uključuje bijelu, bež i rozu, ali negdje i crnu u pojedinim komadima poput haljina koje su i najjači dio kolekcije. Osim haljina, kolekcija obiluje suknjama visokog struka, majicama, košuljama, ali i korzetima. 

Pobjednici Fashion incubatora, Petra Vuletić i Saša Hortig predstavili su svoju prvu kolekciju u sklopu CRO A PORTER-a. Mlada imena od kojih se mnogo i očekivao, također su predstavili kolekciju tamnijih tonova poput crne, sive, ali i kombinacijom metalik boja. Kolekcija je obilovala haljinama i suknjama, što kratkim što dugim, ali ono što je sigurno je to da je kolekcija za hrabrije žene koje se ne boje eksperimentirati i iznositi viziju ovog dvojca. 

Tomislavu Bahoriću pripala je čast da zatvori drugu večer CRO A PORTER-a. Lajtmotiv kolekcije, nazvanoj Homeless, jest suvremeni beskućnik. U kolekciji su većinom prisutne crna, siva i nešto bijele boje, dok je s druge strane ta monotonija razbijena detaljima u koraljno roza boji. Dizajner se odlučio na neki način poigrati aplikacijama u obliku kocke, u crnoj i sivoj boji. Hlače su također pretežito u monotonim bojama, međutim ističu se bijele prošarane s crnom bojom. Nalazimo i crne bermude kombinirane s crnom oversized majicom i crnim gumenim čizmama. Izrazito su zanimljivi sakoi kojima su glavne karakteristike asimetrija i buntovni duh. U cijelu priču ukomponirani su i modni dodaci, poput kožnih torbi i ruksaka te beanie modeli kape u crnoj i roza boji. Buntovnom duhu pridonose i razvezane roza leptir mašne.