Završen avangardni dio CAP-a

| Fashion |

Sinoć je svoja vrata zatvorio alternativniji revijalni dio Cro-a-portera, tako smo zadnja tri dana imali priliku vidjeti što su nam to predstavili dizajneri koji brane boje „avangarde“. Sinoć je Lauba, za razliku od prve dvije revijalne večeri bila konačno puna, no i dalje je na snazi bio izostanak domaćih poznatih osoba i ljubiteljica mode. Logično bi bilo da ih je u Laubi ipak bilo nešto više jer ipak se radi o prostoru u Zagrebu. Drugi dio CAP-a koji predstavlja poznatima možda draže i bliže dizajnere održava se u zaprešićkom shopping centru pa smo očekivali da će oni koje jednostavno zanima moda radije potegnuti do Laube nego do Westgatea.
Onaj važniji, modni dio nije nas razočarao, no osim Bahorića nije nas pretjerano niti oduševio.

IVONA MARTINKO

Ivona Martinko proljeće/ljeto

Nakon izbivanja s modne scene, Ivona se vratila i to na CAP pistu i to s kolekcijom za proljeće/ljeto sljedeće sezone što je čini jedinom dizajnericom s ovog modnog događaja koja nije predstavila jesen/zimu. Njena kolekcije jednostavna je i lijepa, zanimljivih netipičnih krojeva, no ono što moramo primijetiti da se prije radilo o običnom pret-a-porteru nego o avangardnijem dizajnu. Kolekcija je bila krajnje solidna, sigurno će pronaći svoje klijentice, mogli bi čak reći da je bila i ziheraška jer su komadi koje je dizajnerica predstavila vrlo dobri, ali isto tako može ih se vidjeti u trgovinama high street brendova.

JELENA ALEKSIĆ

Jelena Aleksić

Dizajnerica koja je pobijedila na natjecanju za mlade dizajnere na Dreft Fashion Weeku predstavila je na CAP-u u potpunosti mušku kolekciju. Kolekcija joj je definitivno puno bolja od prethodne, a predstavljena je u tamnoplavoj boji kao i u ove sezone vrlo popularnoj boji vina. Jednostavne linije glavno su obilježje ove kolekcije koja bi mogla naići na odobravanje muške publike kojoj je i namijenjena. Muškarac koji uđe u njene kapute definitivno neće ostati nezamijećen.

ETNA MAAR

Etna Maar

Dizajnerica ni ovoga puta nije podbacila, te je pokazala svu raskoš pletiva, ali i svoj već dobroznani talent. Ono čime nas je posebno oduševila je i iznenađenjem koje nam je spremila, a to su muški modeli od kojih bi odmah izdvojili veste od sive vune. Predstavila je oversize komade u crnoj, sivoj, ali i crvenoj boji koji su bili jako upečatljivi. Ono što ćemo definitivno izdvojiti su kaputi od pletiva koji su apsolutni pogodak.

SPIRIT by TOMISLAV BAHORIĆ

Spirit by Tomislav Bahorić

Apsolutni krali CAP-ove avangardne piste upravo je Tomislav Bahorić. Komentari da je do nedavno bio princ mame Loredane, a da je sada definitivno postao kralj apsolutno su najbolji mogući opis onoga što radi ovaj mladi dizajner, ali i kruna za Tomislavov dosadašnji rad. Ni ovoga puta nije podbacio, naprotiv, predstavio je jednu snažnu mušku kolekciju i ostao dosljedan sebi. Kolekcija je ponovno obilježena koloritom koji i Tomislav poput svoje majke, naprosto obožava, a to je crna, bijela i siva boja. Predstavio je genijalne kapute, košulje, hlače, ali i majice s aplikacijama koje do sada nismo imali prilike vidjeti, a na kojima su preko prsa našiveni okviri od baršuna/pliša sa slikom unutra. Iznenađenje na kraju bio je Miran Kurspahić koji je Tomislavovo zaštitno lice za ovu sezonu i koji je zatvorio reviju.

Gdje Miran prođe tu trava više ne raste, energija i način kojim je prošetao nikoga nije ostavio ravnodušnima, ali i daleko je dao veći i bolji pečat odjeći od samih manekena koji su je nosili.