Yayoi Kusama za Louis Vuitton

| Fashion |

Yayoi Kusama za LV

Louis Vuitton je na svojoj stranici objavio fotografije svoje prve suradnje s avangardnom japanskom umjetnicom i književnicom  Yayoi Kusamom. Kolekcija je  inspirirana legendarnim točkastim uzorcima i obuhvaća cijelu garderobu, od kaputa i pidžama do torbi i cipela.

"Njezina energija je beskrajna", prokomentirao je Mark Jacobs, kreativni direktor  Louis Vuittona. Za Britanski Vogue izjavio je: "Kroz mukotrpne opsesije na svakom njezinom platnu i instalaciji, možete vidjeti njezinu kreativnost, njezin svijet koji nikada ne završava. Mislim da je upravo to ono čemu se divim". Ta ideja o suradnji s umjetnicima me oduševljava. Mnogi ljudi koji ne prate umjetnost, ne idu u galerije, ili možda nisu svjesni Kusaminog rada, dobit će novu platformu, novo mjesto na kojem će moći vidjeti, doživjeti i cijeniti Kusaminu umjetnost kroz oči Louis Vuittona. "

Kolekcija stiže u trgovine 10. srpnja, a u našoj galeriji možete vidjeti osim otkačene Kusame i dio ove nove i neodoljive kolekcije koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.