Vogue objavio prekrasan editorijal sa plus-size modelima!

| Fashion |

Vogue

Ako postoji jedna tema u modnoj industriji koja trenutno doživljava procvat to je vječno zanimljivo kategoriziranje ženskog tijela.

Sve u vezi naših tijela postalo je raspravom za debatu: veličina, oblik, figura, sve. Posljednja u nizu je priča o Myli Dalbesio, manekenki koju su proglasili plus-size modelom nakon što se slikala za kampanju donjeg rublja Calvina Kleina. Myla je inače konfekcijski broj 40.

Myla Dalbesio za Calvin Klein
Myla Dalbesio za Calvin Klein

Sada se dogodilo nešto revolucionarno: američki Vogue snimio je i objavio editorijal s plus-size modelima u donjem rublju. Naravno da nema ništa revolucionarno u prikazivanju žena u različitim veličinama i oblicima, ali ovo nije nešto što smo očekivali vidjeti u Vogueu. I u stvari, ovaj editorijal čini upravo to - obuhvaća žene svih veličina i oblika, uključujući i plus-size žene.

Legendarna fotografkinja Cass Bird ovjekovječila je slike, u potpunosti crno-bijele koje prikazuju žene kako se smiju, plaču i generalno uživaju u svojem tijelu! Editorijal je apsolutno prekrasan i više smo nego zadovoljni vidjeti kako je i Vogue napravio nešto važno i značajno za sve žene diljem svijeta.

U našoj galeriji pogledajte savršeni editorijal koji slavi sve žene i koji će sigurno barem malo promijeniti svijest industrije...