Dostojni nasljednici velikog Valentina

| Fashion |

Valentino Fall 2012 Couture Collection

Maria Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli ovom su revijom dokazali kako su dostojna zamjena velikom modnom genijalcu i autoritetu Valentinu Garavaniju. Ako je ikada bilo kritika kako je njihova vizija Valentinovih žena preskromna i prejednostavna, modna klika ovom ih je revijom definitivno do kraja amenovala, a oni su joj pokazali svoju viziju suvremene romantike. Revija je održana u pariškim salonima hotela “Salomon de Rothschild“ gdje su posjetitelji imali prilike uživati u Valentinovoj bajci visoke mode za jesen/zimu 2012/2013 koju su obilježile duge, krhke i nježne haljine.

Piccioli je pokušao objasniti osjećaj koji su željeli postići još od svog dizajnerskog debija za ovu modnu kuću od 2008. godine, “Gracioznost žene je ono što smo tražili cijelo vrijeme. To nažalost, nije riječ koja se puno koristi u zadnje vrijeme, no mislim da je logično u današnje vrijeme oblačiti se na ovaj način, luksuzno i posebno, no bez očitog razmetanja." Ovaj dvojac ženu vidi kao ljepoticu koja uživa u luksuzu, ali ga ne nameće kao must i ne razmeće se njime pred svima već u njemu uživa sama.

Kolekcija je u modnim krugovima većinom dočekana sa oduševljenjem i divljenjem, a dio njihovog uspjeha svakako leži što su i oni zavirili u arhive i istražili originalan Valentino DNA koji su iskoristili u vidu čipke, mašni, ženstvenosti, besprijekornog krojenja te ih zaokružili u modernu priču s izravnom emocionalnom privlačnošću za mlade žene koje svoj identitet mogu poistovjetiti sa imidžom ove modne kuće.

Brokat svila, ideja koju smo zadnjih sezona često viđali, ovdje nas je iznenadila u jako žutoj boji s srebrnim vezom, a i kombinacija roze sa zlatnim vezom funkcionirala je vrlo dobro. Osim tih nekoliko upada roze, žute, crne i klasične Valentino crvene, u kolekciji je prevladavala tamno plava boja sa dijelom kolekcije u bež - zlatnoj boji sa cvjetnim uzorkom.

Maria i Pier ove su se sezone inspirirali izbjeglim ruskim aristokratima koji su pristigli u Paris nakon izbijanja Revolucije, a početna točka inspiracije za njih je bila fina čipka, bogati svileni baršun, šifon, kašmir te duge haljine dugih rukava. Iako je svaki komad iz kolekcije bio na očigled razrađen do najsitnijih detalja možemo kolekciju nazvati vrlo čistom i jednostavnom. Bravo za Mariu i Piera!

Valentino haute couture fall/winter 2012/2013