Ususret Smart Fashion Weeku Zagreb: Iggy by Iggy Popović

| Fashion |

U petak 28. studenog započinje još jedno izdanje Smart Fashion Weeka Zagreb, jedinog internacionalnog domaćeg događanja, a ususret tri modna dana tijekom kojih nas čekaju zanimljive kolekcije domaćih i stranih dizajnera predstavljamo vam kolekcije domaćih dizajnera. Prvi na redu je Iggy Popović ispred svog branda Iggy koji se na Fahion Weeku Zagreb predstavlja već dugi niz godina.

1. Kako se zove kolekcija koju predstavljate ove sezone na SFWZ-u? I što za vas znači predstavljanje na Smart Fashion Weeku? 

Nova kolekcija koju ću pokazati nosi naziv "Urban tribes". Smart Fashion Week Zagreb mi je odlična platforma gdje mogu pokazati cjelokupnu inspiraciju na kojoj je nastala kolekcija. Ponekad slika ne govori tisuću riječi, ali zato se revijom s veselim modelima, pomno izabranom glazbom i odjećom koja ima višedimenzionalnost može puno više reći i doprijeti do osjetila publike.

2. Što vas je inspiriralo za nju? 

Inspiraciju sam pronašao u raznolikosti Afrike, kulturi afričkih plemena i bojama koje nas podsjećaju na taj kontinent. Neka afrička plemena koje sam istraživao daju neiscrpnu inspiraciju i lako ih možemo povezati s kulturom urbanih civilizacija.

Iggy Popović s/s 2015

3. Koje materijale ste koristili u izradi?

Koristili smo prirodne materijale koji su ugodni za nošenje, viskozni jersey, viskoza s lycrom, pamučni keper s elastanom i lan. Neki od materijala imaju poseban print na sebi jer smo htjeli dati originalnost kolekciji.

4. Koji je po vama hit komad kolekcije koji će vaše klijentice najviše tražiti? 

Već sada možemo biti sigurni u uspijeh i sretni da su neke klijentice na privatnom predstavljanju izrazile oduševljenje safari parkom i mini balonerom. Po meni bi hit komad trebao biti kombo tunike i suknje. Vrijeme će pokazati!

Iggy Popović s/s 2015

5. Kakvu publiku će oduševiti vaša kolekcija? Tkoje vaša idealna klijentica za ovu kolekciju? 

Moja ciljna skupina su sve samosvjesne žene, ja ih od srca zovem moje Sex and the City žene. Neke su samosvjesne s 25 godina, neke s 35 godina, ali imamo i prekrasnih klijentica s 45 do 55 godina. Raznoliko Iggy Urbano pleme. Volim ih sve jer znaju kako nositi godine i moju odjeću.

6. Smatrate li da je teško dizajnirati kolekciju unaprijed? 

Hvala na ovom pitanju. Zaista je teško! Ne bih htio zvučati apatično, ali zaista je teško pronaći odgovarajući materijal koji će biti hit za slijedeću sezonu. Kolekcija koju predstavimo sada u studenom je nosiva tek za 6 mjeseci. I ono najbitnije - još uvijek nemamo velike kupce i još uvijek se nitko od odgovornih nije osvjestio da je nama, malim obrtnicima, najveća pomoć povoljni gradski lokal u kojem bi mogli predstavljati i prodavati našu odjeću na profesionalnom nivou. Ja sam vječiti optimist pa se nadam da će nam Grad ponuditi neki od tisuće praznih gradskih poslovnih prostora, a pritome nas ne ugušiti s papirologijom i silnim pravilima za natječaj.

Iggy Popović s/s 2015

7. Jeste li tip koji kolekciju dovrši mjesecima unaprijed ili je radite do zadnjega dana? 

Kolekciju sam počeo raditi 14.6.2014, jer želim dokazati integritet kolekcije, ne čekajući da se velika svjetska imena pojave sa svojim kolekcijama i probude neku "inspiraciju". Do sada sam imao nekoliko zaista smješnih situacija u kojima sam upravo ja bio taj koji je pokazao neki komad prije velikih imena. To me čini jako sretnim jer znam da sam na pravom putu.

8. S kojim materijalima najradije i najčešće radite? 

Ja sam vječni štovatelj svile i muslina. Obožavam taj organski osjećaj kad radim s tim materijalima. Naravno da postoji potražnja i pravilo godišnjeg doba za nekim drugim materijalima, tako da volim raditi s materijalima koji su visoke kvalitete i koje moje klijentice vole nositi.

Iggy Popović s/s 2015

9. Što je za vas vječna inspiracija? 

Vječna inspiracija su moja putovanja i filmovi. Obožavam gledati filmovi koji u sebi njeguju bilo koji modni izričaj ili koji nas upoznavaju s nekim egzotičnim i interesatnim dijelovima svijeta.

10. Što će se po vama najviše nositi na proljeće/ljeto 2015.? 

Vjerujem da ću biti u pravu ako na ljeto vidim jako puno odjevnih kombinacija inspiriranih safari modom. To je bila inspiracija 70-ih, 80-ih i 90-ih, pa zašto ne bi i 2015-e. Od odjevnim predmeta očekujem puno kratkih safari hlačica uparenih s ležernim sprotskim komadima ili nekim komadima iz visoke mode. Suknje i haljine će biti lepršave od mekanog lana.

Iggy Popović s/s 2015

11. Jeste li zadovoljni kolekcijom koju ćemo za par dana vidjeti na pisti SFWZ-a? 

Iskreno, kako koji dan. Kao svaki kreativac i ja imam sivih, ružičastih i šarenih dana. Trenutno sam jako ponosan na kolekciju i vjerujem da će tako ostati.