Umjetnička erotika Ivane Popović za kraj DFWZ-a

| Fashion |

Ivana Popović za DFWZ

Kiparica, dizajnerica, slikarica, jednom riječju umjetnica Ivana Popović svojim radom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rad zagrebačke akademske kiparice i modne čarobnice teško je valorizirati kroz prizmu konvencionalnih modnih vrijednosti. Neupućenom promatraču učiniti će se da Ivana svojim radom negira modu. Ali svatko tko njezin rad uopće uvrštava u modu, u krivu je. Radi se o umjetničkom konceptu odijevanja koji samo asocira na klasično poimanje nečega što neki ozbiljno nazivaju tim imenom. Ivana se izruguje toj ideji i onima koji odijevanje danas uzdižu na nivo nekog teškog i zahtjevnog zanatstva.

Kolekcija kojom će se Ivana predstaviti na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku Zagreb odat će počast ženstvenosti, smrti, ljubavi, erotici i umjetnosti.

 „Jako svilena i jako ženstvena...“ riječi su kojima sama dizajnerica opisuje kolekciju u izradi, a o detaljima nije htjela govoriti kako bi potpuni doživljaj imali na reviji koja ujedno i zatvara DFWZ u subotu 24. studenog.

Ono što smo još uspjeli doznati od dizajnerice je da će kao i uvijek imati spektakularan erotski performance, ovaj put uz pomoć svog dugogodišnjeg prijatelja iz Londona, redatelja Roberta Schmita