Što smo vidjeli zadnjeg dana Cro A Portera?

| Fashion |

Zigman

Sinoć je u LAUBI održana četvrta večer ovosezonskog Cro A Portera gdje su svoje revije predstavili Zigman, Lokomotiva, Hippy Garden, Borna & Fils, Linea Exclusive i Teo P. za Mak. U revijama su uživala brojna imena društvenog života poput Žanamari Lalić, Korane Gvozdić, Antonije Stupar Jurkin, Ivane i Jasne Nanut, Edvina Liverića, Judite Franković i drugih.

Zigman
Zigman

Početak zadnje večeri obilježio je Juraj Zigman koji je predstavio kolekciju inspiriranu etno uzorcima, a ovoga puta na pisti smo vidjeli puno manje bondage haljina po kojima je dizajner poznat. Zanimljive cipele svakako su obilježile ovu šarenoliku kolekciju, a žene koje vole Zigmanov dizajn ovoga ljeta neće se bojati istaknuti u masi.

Lokomotiva
Lokomotiva

Luka Grubišić i Lana Puljić dvojac su koji stoji iza modnog branda Lokomotiva, a sinoć su nam pokazali ženstvenu kolekciju koja je obilovala mornarskim detaljima. Predivni materijali ono su što je obilježilo ovu kolekciju, a odličan styling i make-up podigao je ovu reviju na višu razinu.

Hippy Garden
Hippy Garden

Dizajnerica Đurđica Vorkapić koja stoji iza modnog branda Hippy Garden svojom sinoćnjom kolekcijom kao da se vratila svojim korijenima. Boho chic stil je po kojem je ovaj brand prepoznatljiv, a ni ovoga puta nije nedostajalo lepršavih haljina i palazzo hlača.

Dizajnerica Borna Rajić inspiraciju za svoju Borna & Fils proljetno/ljetnu kolekciju pronašla je u vitezovima, a motiv križa detalj je koji se protezao kroz cijelu kolekciju. Najveća zamjerka ide na račun toga što je većina kolekcije nenosiva te više podsjeća na kostimografiju neke predstave ili filma.

Linea Exclusive
Linea Exclusive

Linea Exclusive sinoć je predstavila na trenutke nepovezanu kolekciju koja je obilovala haljinama naglašenog seksipila. Prorezi i upotreba mrežastog materijala pridonijeli su provokativnosti kolekcije koja nas i nije previše oduševila.

Teo P. za Mak
Teo P. za Mak

Cro A Porter zatvorio je splitski dizajner Teo Perić koji nas je i ove sezone ugodno iznenadio svojom kolekcijom za modnu kuću Mak. Inspiracija Hitchcockovim divama bila je i više nego očita, a odlično dizajnerovo baratanje volumioznim krojevima svakom novom kolekcijom dolazi sve više do izražaja.