Stil na ulicama Japana

| Fashion |

Japanski dizajneri kao što su Rei Kawakubo, Junya Watanabe i Yohji Yamamoto svojim su dizajnom nametnuli neke nove trendove i učinili ga modnim sinonimom za ovu zemlju. Čisti krojevi, negiranje sveopćih trendova, nove siluete i tehnologije u obradi materijala samo su djelić onoga po čemu su se ovi japanski dizajneri izdvojili i stvorili vlastito poglavlje u modnoj povijesti. Njihove kolege, koje se trude ići stopama ovih velikana, ovih dana u Tokiju predstavljaju svoje nove kolekcije, a gdje su tjedni mode, tu su i ulice ispunjene zanimljivim odjevenim pojedincima.

Ovo posebice vrijedi za Tokio, u kojem se posljednjih godina razvio poseban pristup stilu, totalno različit od onoga što se da vidjeti na pistama spomenutih dizajnerskih imena, a s ciljem razbijanja sivila i dosade gradskih ulica. Kosa u otkačenoj nijansi, jako kratka suknja, samostojeće čarape s uzorkom i hrpa fluorescentnog nakita postali su uniforma običnih djevojaka koje svakodnevno možete sresti na ulici. Takozvanim harajuku djevojkama protutežu su dale stanovnice glavnog grada koje preferiraju elemente gotike u svom stilu.

Premda se elementi ova dva stila daju primijetiti u našem street style izvješću s tjedna mode u Tokiju, oni dolaze u nešto umjerenijim varijantama, pomiješanim sa trenutnim zapadnjačkim trendovima, i sjajan su izvor inspiracije ukoliko vam je ona potrebna.