Spektakularan Zigman show zatvorio Cro A Porter

| Fashion |

Sinoć smo se pozdravili sa još jednom sezonom Cro A Portera i kolekcijama domaćih, ali i stranih dizajnera. U protekla 4 fantastična modna dana pogledali smo revije Neba, Vedrana Mastele, Arilea, Manuela Maligeca, Marine Jerant i Manuela Lovrenčića, Borisa Pavlina, Tea Perića za Mak, Maripose by Kristina Bradač, Ivana Ledenka, Jet Leg, Yuniku, Ivana Mandžukića, Matije Vuice, Ksenije Vrbanić, Maria Vijačkića, Maje Podrug, Even East-a, Etne Maar, Madame Demode, Tatjane Pantoš, Petre Vuletić i Saše Hortiga, Tomislava Bahorića, Hippy Gardena, Sonje Lamut, Lokomotive, Linee Exclusive, Twinsa i Zigmana.

Zadnju večer otvorila je jedna od najjačih dizajnerica hrvatske mode, Đurđica Vorkapić koja se krije iza brenda Hippy Garden. Đurđica Vorkapić jedna je od rijetkih dizajnerica koja jednostavno zna tajnu dobre ženske elegancije i profinjenosti, zna kako to predstaviti na pisti. Kolekciju su otvorili crno bijeli modeli na koje su se kasnije nadovezali modeli s pepita uzorkom među kojima se najviše ističe sjajan kombinezon za kojeg ne sumnjamo da će postati predmet žudnje. Kolekcija je obilovala suknjama i haljinama s detaljima resica koje su se vukle do poda i izgledale dosta efektno. Osim haljina, u kolekciji sjajno izgledaju i komadi za jedan elegantan poslovni look, hlače, sakoi i košulje.

Kod naših dizajnera uvijek je zanimljivo kako su im kaputi, jakne, sakoi najjači aduti kolekcije, dok haljine i suknje nisu jer uvijek prepoznamo neki, usudimo se reći preočiti detalj svjetskih dizajnera. Reviju Sonje Lamut otvorio je fantastičan kaput koji je skrivao jednostavnu, a efektnu suknju i majicu. Gotovo cijelom kolekcijom prevladavali su zemljani tonovi i prugice na pojedinim komadima. Zanimljivi detalji na kreacijama bile su i velike mašne oko vrata dok je cijela kolekcija obilovala haljinama, suknjama, kombinezonima, majicama.

Povratnička Lokomotiva uvijek podijeli mišljenja. Neki je smatraju sjajnom, a neki miksom previše svega. Ono što bi mi kao najbolje trenutke sinoćnje revije istaknuli su upravo bili komadi, koji izgledaju doista dobro i kao da nisu pripadali ostatku kolekcije. Kada bi pričali o flop trenutku, zasigurno bi to bio trenutak "kraljice tile" bespotrebnog modela koji je mnogima bio trn u oku. Kolekcijom su kao i uvijek prevladavale haljine (bijele, cvjetnog uzorka, ali i metalic boja), već poznate suknjice koje su postale svojevrsni zaštitni znak Luke Grubišića dok je sam dizajnirao, ali i zanimljive roza majice, hlače i izuzetno zanimljivi ženski sakoi. Veoma zanimljiv trenutak u kolekciji upravo je bio onaj inspiriran new look-om čuvenog Diora.

Jedna od najpoznatijih modnih kuća kada su haljine u pitanju je Linea Exclusive, kuća koju svi nazivaju i "Majkom svih maturantica" sinoć je predstavila svoju viziju sexy žene u crnoj, plavoj i crvenoj boji. Ono što je obilježilo cijelu kolekciju su upravo veliki prorezi koji su itekako zanimljivi, ali sumnjamo da baš takvi mogu funkcionirati u pravom životu na pravim ženama.

Jedan od najveselijih modnih dua su Twinsi Begović i Štimac. Revija je obilovala nježnim bojama poput plave, roze, bijele, ali i zanimljivim printevima. Twinsi su predstavili suknje, haljine, kapute, hlačice, sakoe, jaknice, ali sve podigli su zanimljivim printevima, apliciranjem cvjetova i seta za čajanku na haljine. I u ovoj reviji jako su zanimljivi komadi s prozirnim dijelovima, ali i detalji koje do sada na suknjama nismo imali prilike vidjeti - iza uska a sprijeda široka suknja i obrnuto.

I za kraj, ZIGMAN! Ovu sezonu zatvorio je dizajner čije se revije već tradicionalno najviše iščekuju. U suradnji s jednim poznatim brendom alkoholnog pića, ZIGMAN je pripremio show kakav nitno nije očekivao. Sinoć na kraju smo zbilja mogli vidjeti raskoš Viktorovih ideja kada je produkcija u pitanju. Zigmanovi modeli prvo su izlazili jedan po jedan ispred zavjesa koje su projekcijama izgledale kao boce u kojima su stajale manekenke. Potom bi modeli nastavili hodati i izgledalo je kao da su izašli iz te iste boce.

Zigman ovog puta nije predstavio bezbroj modela, već je predstavio malenu, ali itekako zanimljivu i dobru reviju. Nevjerojatno je kako jedini uspije iz sezone u sezonu zbilja predstaviti nešto novo i zanimljivo, ali i dalje ostaje prvenstveno vjeran sebi i to nikada ne izgleda loše. Po prvi puta ga vidimo lišenog pretjerivanja u kreiranju i zamišljanju kreacija i iako je i dalje vjeran sebi, sve je izuzetno nosivo, ženstveno i itekako moćno. Kolekcija je obilovala svim bojama koje možete zamisliti, a koliko je bila sjajna kolekcija pogledajte u našoj galeriji.