RIP Anna Piaggi

| Fashion |

Anna Piaggi

Anna Piaggi, Vogueova urednica, modna novinarka, kolekcionarka odjeće i modna ikona napustila nas je danas u 81. godini. Fantastična novinarka vječno okićena perjem i krznom ostavila je dubok trag na modnom nebu, njen stil, ali i stav imao je ogroman utjecaj na modnu industriju jer ipak je njena karijera trajala preko pola stoljeća.

Vijest o njenoj smrti jutros se proširila internetskim prostorom, a prvi je informaciju na Twitteru objavio njen prijatelj Stefano Gabbana, a vijest su kasnije potvrdile i talijanske novine La Reppublica.

Piaggi je bila jedna od najekscentričnijih modnih vizionarki i istinska ikona u modnom svijetu. Uvijek vesela i nasmijana, svojim šarmom, ali i svojom pojavom širila je pozitivnu energiju. Bila je prava legenda i nema tko nije bio njen istinski fan jer ako je netko značio nešto u modnom svijetu, bila je to Anna Piaggi. Bill Cunningham jednom ju je nazvao“pjesnikinjom odjeće” i doista je to bila, njene kombinacije bile su bez premca, kao i njeni rječiti, pametni i duhoviti komentari.

1986. godine Karl Lagerfeld je izdao svoj “Fashion Journal” u kojem je dokumentirao skoro deset godina Anninih raznih modnih kombinacija kroz kolekciju preko stotinu njegovih skica. Anna je bila Karlova velika prijateljica i vrlo utjecajna muza.

Njen najpoznatiji i najcjenjeniji rad bile su njene “Doppie Pagine” (Duple stranice) koje je od 1988. godine radila za talijanski Vogue kao kreativni savjetnik.

RIP Anna Piaggi. Svijet više neće biti šaren kao s tobom i zaista ćeš nam faliti.