Religijski motivi na reviji Dolce&Gabbane

| Fashion |

Dolce &Gabbana jesen/zima 2013./14.

Prekjučer održana revija talijanskog dvojca Dolce&Gabanne ponovno je oduševila okupljenu publika. Domenico i Stefano su se držali provjerenog recepta, točnije inspiracije bogatom kulture Italije pomiješane sa zlatnim vezom, čipkom, elegancijom i raskošnim nakitom.
Reviju su otvorile manekenke u haljinama prekrivenim religijskim motivima, dužine ispod koljena, naglašenih ramena i najčešće popraćene sitnim sjajnim kamenčićima. Inspiraciju su pronašli upravo u katedrali Monreale na Sicliji, prikazujući ove motive u romantičnom duhu. Dašak couturea im je dat putem kruna, koje su bile glavni dodatak na Dolce & Gabbana couture reviji prikazanoj prije mjesec dana u Rimu.

Dolce &Gabbana jesen/zima 2013./14.
Dolce &Gabbana jesen/zima 2013./14.

Uslijedile su manekenke odjevene u sivo od glave do pete, zatim niz dama u elegantnoj čipki, crno bijelim kombinacijama, haljinama s Petar Pan ovratnikom, dugim kaputima i jaknama s peplumom. Crvena boja je bila zvijezda središnjeg dijela revije, koja je dala sasvim novi prizvuk šljokicama i čipki, a jednako je zavodljiva bila i sa zlatnim ornamentom. Modni dodaci su također bili na visini zadatka. Cipele koje su izgledale kao da su posute cvijećem, one na špic s niskom petom, Mary Jane cipele u šarenom ruhu, kao i clutch torbice s ručkom, samo su mali dio njihove  fantastične accessorise priče. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.