Prva revijalna večer jubilarnog desetog Modnog ormara

| Fashion |

Valinea Vinger pobjednica desetog Modnog ormara

Sinoć je u Plesnom centru Zagreb održana prva revijalna večer jubilarnog desetog Modnog ormara. Slovenski dizajner Erik Pižent i prošlogodišnja pobjednica Modnog ormara Nevenka Buzov svojim su zanimljivim kolekcijama najavili uzbudljivo modno natjecanje deset mladih i talentiranih studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu na temu Eksperimentalna moda.

Zanimljive mini kolekcije mladih studenata ocjenjivao je stručni žiri sastavljen od renomiranih modnih stručnjaka; Natalije Žarković, dizajnerice modnog brenda Trussardi, Stephena Higginsona, umjetnika i vlasnika galerije u Londonu, Jensa Laugesena, kreativnog direktora i modnog dizajnera iz Londona, Diane Sokolić, akademske umjetnice i dizajnerice nakita i Petre Grgičević, urednice mode u tjedniku Story, a po njihovom sudu titulu najboljeg mladog dizajnera zasluženo je ponijela studentica treće godine TTF-a Valinea Vinger.

PREDSTAVNICI STRUČNOG SUDA; NATALIJA ŽARKOVIĆ, PETRA GRGIČEVIĆ,STEPHEN HIGGINSON, DIANA SOKOLIĆ I JENS LAUGESEN

“Iznenađena sam pobjedom i zaista to nisam očekivala pa mi je stigla kao najbolja nagrada za sav uloženi rad i trud. Ideja za ovu kolekciju mi je došla spontano. U zadnje sam vrijeme dosta prisutna u start-up zajednici i volim multifunkcionalnost i integraciju novih tehnologija u odjeću. Kolekciju sam stvarala dva mjeseca, a nit vodilja bila je posthumano stanje. Ova pobjeda mi znači jako puno jer je to moj prvi iskorak na modnu scenu i početak moje karijere“ – izjavila je dizajnerica Valinea Vinger.

Drugo mjesto prema ocjenama stručnog žirija osvojila je Gala Marija Vrbanić, a treće Marta Križaj. Gala Marija Vrbanić oduševila je i novinarski žiri koji ju je nagradio prvim mjestom, dok su titulu drugog i trećeg mjesta ponijeli Ivana Janjić i Josipa Ščapec.

Prva revijalna večer jubilarnog desetog Modnog ormara

“Kod odabira pobjednika Modnog ormara presudilo je to što je Valinea imala odličnu ideju i prikazala zanimljive modele koji se mogu transformirati – jakna se može pretvoriti u ruksak, a haljina u vreću za spavanje. Valinea nas je oduševila, a osim nje izvrsni su bili i Gala Marija Vrbanić koja je osvojila drugo mjesto i zanimljiva i razigrana Marta Križaj. Modni ormar je izvrsna platforma za mlade dizajnere koji za vrijeme studiranja krenu stvarati svoj brend i predstavljati ga javnosti“ – izjavila je Natalija Žarković, članica stručnog žirija koja je stekla zavidnu karijeru radeći za napoznatije svjetske modne brendove, a trenutno je dizajnerica u Trussardiju.

Nakon modnog natjecanja pistom su prošetali velikani svjetske povijesti – Faraon Ramzes II., Gaj Julije Cezar, Marco Polo, Ivan Grozni, Luj XIV, Napoleon, Ban Josip Jelačić i mnogi drugi koji su u sklopu revije Veliki muškarci povijesti posjetiteljima prikazali svoja kostimografska umijeća.

Revija Veliki Muškarci Povijesti

Danas je na rasporedu revija diplomiranih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera, u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati, a to su revije Martine Herak, Ane Kujundžić, Bibe Šipek, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića, Tomislava Jerčića, Xenie Dizajn, Igora Galaša, I-GLE i Renate Svetić.

Projekt Modni ormar financira se isključivo sredstvima i suradnjom s partnerima projekta koji ujedno osiguravanju i nagradni fond za pobjednike natječaja a to su Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Hrvatska poštanska banka, Artdeco, Šivanol, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerija ULUPUH i Zagrebački plesni centar, Hrvatski institut za pokret i ples te Francuski institut u Zagrebu.

Pobjednica novinarskog žirija Gala Marija Vrbanić