Predstavljamo: Torbice Mariposa by Kristina Bradač

| Fashion |

Kristina Bradač

Prije nekoliko tjedana načuli smo da se naša bivša manekenka i jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, Kristina Bradač, prihvatila dizajniranja, a s obzirom na to da je estetika oduvijek bitan dio Kristininog života, zapravo ne čudi da se okrenula dizajniranju torbica. Povodom sutrašnjeg lansiranja kolekcije u zagrebačkom Velvetu, donosimo vam kratki intervju s Kristinom i prvi pogled na kolekciju njenih torbi.

Kako ste došli na ideju kreiranja torbica i pokretanja vlastite modne linije?

Torbice su oduvijek moj apsolutni modni favorit. Često sam znala sanjariti i zamišljati da mogu dizajnirati torbicu koja bi bila apsolutno po mom ukusu, tako da sam s vremenom neke ideje počela i skicirati. Tek nakon dužeg vremena sam se odvažila pokazati moje zamisli najbližim prijateljicama, od kojih sam dobila jako pozitivne kritike i dodatni "vjetar u leđa". Kako sam od rane mladosti u modnom svijetu, ovo je u biti i nekakav logičan slijed moje karijere.

Što vas je inspiriralo pri radu i za koga će biti namijenjene vaše torbice?

Inspiraciju pronalazim doslovce svugdje, no za prvu kolekciju su me najviše inspirirali leptiri, koji su i zaštitni znak branda Mariposa. Moje torbice su namijenjene ženama i djevojkama koje su samosvjesne i odlučne, ali s druge strane i krhke i ranjive i koje se ne boje to pokazati.

Mariposa by Kristina Bradač
Mariposa by Kristina Bradač

Primjetili smo leptir kao nit vodilju kolekcije, ima li on za vas neko posebno značenje?

Leptiri su moja inspiracija oduvijek i moji bliski prijatelji znaju da su mi leptiri u svim mogućim varijantama najdraži poklon. Oni su za mene simbol ljepote, konstantnih transformacija i prolaznosti i ljepote tog ciklusa.

Koliko je zapravo teško u hrvatskim uvjetima pokrenuti modnu liniju i tko vam je najviše pomogao pri ostvarivanju cilja?

U Hrvatskoj je trenutna ekonomska situacija toliko loša da su mnogi ljudi, vjerojatno s pravom, skeptični, no ja istinski vjerujem u Mariposu, jer je rađena s ljubavlju i enormnim trudom. Moram priznati da ne znam da li bi uopće i skupila dovoljno hrabrosti da nije bilo podrške moje obitelji i najbližih prijatelja, no posebno su mi pomogle moje prijateljice odvjetnica Ivana Gotovac, koja mi je pomogla da u sebi prepoznam i razvijem i poslovnu i organizacijsku stranu te dizajnerica Anamarija Brkić, koja mi je pomogla da oslobodim svoju kreativnu energiju i potencijal.

Mariposa by Kristina Bradač
Mariposa by Kristina Bradač

Kako izgleda proces stvaranja jedne Mariposa by Kristina Bradač torbice?

Vrlo često skiciram svoje inspiracijske zamisli i tako se rodi ideja, koja se onda usavršava danima, sve dok nisam u potpunosti zadovoljna. No, stvaranje kolekcije je nešto drugo, jer ste u mogućnosti više ideja koje proizlaze iz iste inspiracijske baze pretočiti u jednu malu priču, što je i meni bio cilj s prvom kolekcijom.

Iako ste tek na početku svoje dizajnerske karijere, ali zanima vas koji su vam planovi za brand Mariposa, planirate li izbacivati nove kolekcije i modele sezonski ili stalno?

Mariposa je zamišljena kao brand koji će prvenstveno imati dvije godišnje kolekcije torbica i novčanika, no uz to su planirane i sezonske capsule kolekcije. Planiram Mariposin asortiman obogatiti i drugim zanimljivim accesoirom, no još se razvijaju ideje.

Mariposa by Kristina Bradač
Mariposa by Kristina Bradač

Za kraj nam recite kada i gdje ćemo moći nabaviti Mariposa by Kristina Bradač torbice?

Mariposa torbice će se od sutra početi prodavati u Nicolas storeu u Zagrebu i IDconceptstoreu u Splitu, a od 1.11. planiram pokrenuti i vlastiti webshop.