Predivna kolekcija modne kuće A'Marie

| Fashion |

A'Marie proljeće/ljeto 2013.

Bez potrebe da robuje diktatu trendova, A'marie izbjegava površnu fascinaciju  brzim modnim mijenama te u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2013. ostaje savršeno dosljedna svomu autorskom rukopisu, ponudivši nam jednu od najljepših i najsofisticiranijih radova u njezinu dosadašnjem opusu. Emocije su glavni kreativni alat dizajnerice Anamarije Brkić – svaki novi model haljina, kaputića, topova i hlača protkan je optimizmom, toplinom, nježnošću i pozitivnošću, čime se naglašava bajkovita romantičnost njena prepoznatljivog stila.

A'Marie proljeće/ljeto 2013.
A'Marie proljeće/ljeto 2013.

Progresivno i moderno lice kolekciji nudi pregršt vizualno upečatljivih detalja, često u namjernom kontrastu sa samim modelom. Metalni maksi-cifovi pojavljuju se na haljinama, suknjama i topovima izrađenima od najfinijih svilenih šifona i tila, jastučići koji proviruju kroz orukavlja svilenih haljina presvučeni su metalnim pletivom, a velike plohe kontrastnih jarkih boja otvaraju se u prorezima i višeslojnim krojevima šorceva i hlača neutralnih i pastelnih tonova. U vremenu obilježenom suprotnostima, između realnog i virtualnog te dobra i zla, nove kreacije brenda A'marie nameću se kao imperativna protuteža užurbanom urbanom životu.

Čipka u funkciji dekorativnih poruba, kristalni kamenčići raštrkani površinom tkanine, trgane trake šifona iznova spajane u tonske kolorističke kompozicije na večernjim, korzetiranim modelima haljina – Anamarijin minimalizam ove sezone otkriva svoje drugo, dekorativno lice, ali na suptilan, gotovo filigranski način. Fluidne linije novih modela naglašavaju ženstvenost i figuru, unatoč ispresijecanim geometriziranim krojevima i asimetričnim konstrukcijskim detaljima te dodatno dinamiziraju siluetu zahvaljujući mekim i podatnim tkaninama koje savršeno ističu obrise tijela.