Pradine retro dame na milanskom tjednu mode

| Fashion |

Prada jesen/zima 2013./2014.

Što nam je Miuccia Prada pripremila za nadolazeću jesen? „Bila je to snažna, samouvjerena i zanosna Pradina kolekcija, koja je bila bazirana na, kao što je i sama Miuccia rekla, čistoj eleganciji.“ – riječi su modnih novinara o kolekciji koju je talijanska dizajnerica predstavila na milanskom tjednu mode.
Ove sezone, Miuccia se ponovno vodila onime što i sama voli. Slagala je vlastiti modni film, u kojemu nema mjesta romantici. Ljubav prema cvjetnim aplikacijama vidljiva je i kroz ovu kolekciju, budući da  su upravo  one krasile pojedine komade odjeće.

No, igra siluetama i naglašen struk nit su vodilja kolekcije u kojoj su naglasci na materijalama, krenuvši od kožnih suknji preko metalik haljina pa sve do krznenih bundi i detalje poput volumenziranih rukava pri samom dnu. Oda retro eri nastavila se i kroz suknje dužine ispod koljena, uzorke i krzno, a kombinacija kardigana preko kojeg je odjevena haljina instantno nas je asocirala na dame iz nekih minulih doba. Zanimljive cipele, ručne torbe sa uzorcima, zalizana kosa i vječni crveni ruž zaokružili su elegantnu i itekako nosivu Pradinu jesensku kolekciju.