Pariški debi H&M-a

| Fashion |

H&M jesen 2013.

Švedski modni div H&M sa stilom je ušao na najcjenjeniju svjetsku, modnu pozornicu - onu parišku. U jednom od najljepših prostora na svijetu, pariškom Muzeju Rodin predstavio je prvu kolekciju ikad prikazanu na Tjednu mode. Revija za jesen 2013. bila je spoj klasično krojenih oblika s delikatnim haljinama, što joj je udahnulo dječački duh, a ujedno je dala publici priliku da vidi H&M-ovu modu ukorak s međunarodnim modnim rasporedom. Kolekcija će biti raspoloživa u oko 200 prodavaonica širom svijeta od 5. rujna 2013.

"Uživala sam gledajući našu jesensku kolekciju na modnoj pisti pariškog Tjedna mode. Oživjela je duh odjeće i pokazala kako miješati različite stilove i stvoriti osobni stil. Ključni komadi poput vunenog kaputa, frakova i haljina sa šljokicama dat će vam ove jeseni pravi stav", kaže Ann-Sofie Johansson, voditeljica odjela za dizajn u H&M-u.

Jesenska kolekcija koju je osmislio H&M-ov dizajnerski tim razigrana je mješavina stilova koja spaja dramatične siluete s ukrašenim komadima. Uz odrezane frakove i muževni kaput, tu je i druga odjeća za van, boho jakna, kožna jakna s dvorednim kopčanjem ili svečana jakna širokog kroja. Delikatnost i dojam izblijedjelog sjaja prisutni su u komadima poput haljine otvorenih leđa sa šljokicama ili raskošnog prsluka koji pokriva samo ramena s resama, a pletivo je ključno, osobito kad se radi o vesti s pletenicama.

H&M jesen 2013.
H&M jesen 2013.

George Cortina bio je stilist prve H&M-ove modne revije na pariškom Tjednu mode i omogućio je H&M-u da predstavi svoju glavnu kolekciju sezone u sasvim novom svjetlu na modelima kao što su Cara Delevingne, Isabeli Fontana i Arizona Muse. Ozračje kolekcije vidljivo je u posebno izrađenom prostoru u vrtu Muzeja Rodin, uređenom kao stan iz snova koji pršti elegancijom zabava karakterističnih za Pariz 70-ih. Nakon modne revije goste su zabavili performansi francuskog umjetnika Owllea kao i 2 Many DJ.

Kao što je bilo i za očekivati brojni celebrity pohrlili su na H&M-ovu reviju, a u publici smo primijetili Ashley Olsen, Chloe Moretz i Emmu Roberts.

Emma Roberts i Chloe Moretz
Emma Roberts i Chloe Moretz

“Jako sam uzbuđena što mogu biti ovdje. Smatram da H&M-ova revija na Paris Fashion Weeku prikazuje H&M u potpuno novom svjetlu,“ kaže Chloe Moretz. Mlada glumica Emma Roberts nadovezela se izjavivši: „Volim modne revije i volim H&M. Nosim ga cijelo vrijeme, vrlo je jednostavan za kombiniranje. Revija je bila jako cool.“ 

Trenutno najzaposlenija svjetska manekenka Cara Delevigne oduševljeno je pričala o reviji koju je i sama nosila: „Revija je bila odlična. Imala sam osjećaj kao da sam u H&M-ovoj kući, a to je ujedno i moja kuća. Super sam se zabavila.“

 

H&M na pariškom Tjednu mode