Otvorena prva samostalna izložba studija Boudoir

| Fashion |

Boudoir - Mladen Šarić

Jučer su domaće dizajnerice Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić otvorile svoju prvu samostalnu izložbu naziva Boudoir Immersive. Izložba je osmišljena kao multimedijski projekt bez premca u dosadašnjoj likovnoj i modnoj praksi kod nas. Jučer u podne izložba je istovremeno otvorena u Galeriji ULUPUH, ali i u virtualnoj stvarnosti Second Life-a. Na ovaj način svi prisutni uspjeli su doživjeti prepoznatljiv stil i rukopis studija Boudoir u dvije zasebne dimenzije stvaralaštva.

Second Life je globalna virtualna igra u kojoj akteri sudjeluju u obliku avatara, svojeg virtualnog identiteta, te u igri žive i rade, proizvode, izlažu, imaju svoje galerije i magazine te prodaju svoje proizvode za važeću valutu koja ima svoj adekvat u našem realnom svijetu. Modni studio Boudoir ima svoj atelier u Second Life-u, a ovom prigodom je predstavio svoj virtualni art projekt na kojem radi četiri godine.

Boudoir - Mladen Šarić
Boudoir - Mladen Šarić

Na samoj izložbi, posjetitelji mogu razgledati haljine izrađene samo za ovu prigodu i čija je funkcija isključivo izložbena. Radi se o haljinama koje su izgrađene putem 3D programa i koje egzistiraju isključivo u virtualnoj stvarnosti, tj. unutar Second Life-a, ali su ih dizajnerice posebno izradile povodom izložbe i predstavile u Galeriji Ulupuh. Haljine na izložbi prate i visoko stilizirane fotografije Mladena Šarića koji je dokumentirao stvarni moment ove nestvarno lijepe modne priče. Također su tu i fotografije iz virtualnog svijeta koje potpisuje Petra Messioptra. Unutar samog postava, posjetitelji imaju mogućnost razgledati i virtualnu izložbu zajedno s nekoliko milijuna korisnika iz cijelog svijeta.

Izložba će se moći pogledati do 13. travnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena, a ulaz na izložbu je slobodan.