Nove Havainasice su spoj umjetnosti i mode

| Fashion |

Predstavljena je nova suradnja u sklopu projekta “Retratos Do Brasil” (‘Portreti Brazila’) koji je pokrenuo brend Havaianas.

Cilj projekta je približiti brazilsku kulturu ostatku svijeta na zanimljiv i zabavan način. Kroz projekt Havaianas stvara impresivne capsule kolekcije japanki s različitim printevima koje vjerno prikazuju duh brazilske kulture, stil i način života te ljepotu i raznolikost flore i faune.

Nova kolekcija uključuje divne i interesantne umjetničke radove Tarsile Do Amaral iz Sao Paula. Tarsila Do Amaral je 1920ih u Parizu tijekom studija razvila svoj prepoznatljiv stil korištenja vibrantnih boja za prikazivanje brazilskog krajolika i folklornih scena  svakodnevnog života u Brazilu. Smatra se da je bila jedna od začetnica modernističkog umjetničkog pokreta u Brazilu istih godina, te je osim toga bila i modna ikona, spisateljica i pijanistica.

Havaianas

Havaianas od svojih početaka zagovara slobodu uma, hrabrost, individualizam, kreativnost i inovativnost te sve to nastavlja prenositi kroz ovaj projekt i homage Tarsili kao umjetničkoj ikoni i ženskom pioniru.

Kreirana su 3 modela koja sadrže neke od njenih najpoznatijih umjetničkih dijela. A Cuca je 1.model i predstavlja  priču o staroj ženi koja je poprimila oblik krokodila koji bi krao zločestu djecu. Drugi model je Postcard i prikazuje brazilski krajolik. Posljednji model je Anthropophagy koji je inspiriran Manifestom anthropófago Oswalda De Andrade (njenog muža) koji govori o pojavi priznatog brazilskog kulturnog identiteta .

Svaki model nosi svoju priču te su istovremeno toliko različiti, a toliko slični zbog veselih boja i šarmantnog izgleda. Njena umjetnost se savršeno uklapa u nadolazeće ljeto i već prepoznatljiv stil Havainasica te djela idealno prenose brazilski duh – šarenilo i vibrantne boje koje oslikavaju raznolikost i živost flore i faune.

Havaianas