Najružniji modni trendovi u 2013 godini

| Fashion |

Najružniji modni trendovi u 2013 godini

Svaku godinu osim zanimljivih, lijepih i popularnih obilježe i grozni modni trendovi koji nekim čudom također postanu popularni. Danas vam donosimo 10 najružnijih modnih trendova u 2013. godini. I unaprijed moramo najaviti da nam neki trendovi i nisu toliko ružni koliko su nam već naporni pa ovu listu možemo nasloviti i Trendovi za koje želimo da ostanu u 2013. godini.

Tenisice na petu

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Tenisi ce na petu

Priznajemo, svi smo bili pomalo zaluđeni s ovim trendom, svi smo ih nosili, malo im se divili, malo govorili kako su ružne, ali svejedno cool. Istina je, bile su cool, ali više nisu. Jednostavno - iskakale su iz svake paštete, a razne varijante i iz svakog dućana, čak i supermarketa, a što je previše je previše. Svaka čast Isabel Marant na ideji, ali sada je vrijeme za nešto drugo. Kako je uvijek stylish Olivia Palermo rekla: "Ako ste se već odlučili za tenisice, nosite obične tenisice." I mi bi se složili s njom - živio Nike.

Peplum haljine

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Peplum

Kada smo prije točno godinu dana slagali ovu listu, ovaj trend je i tada bio na njoj, kao i sljedeća stvar na listi - naprijed kratka suknja iza duga. I iako je ovaj članak o najružnijim modnim trendovima, ne možemo reći da je peplum toliko ružan, koliko smo njemu bili previše izloženi. Problem je bio što su ga nosile sve žene, a jednostavno nije im svima namijenjen jer širi u bokovima.  Sada nakon nekoliko sezona pepluma, vrijeme da se malo od njega odmorimo, a kad ponovo dođe u modu, rado ćemo ga opet prigrliti. I samo da napomenom ovdje govorimo o klasičnom peplumu jer neke izvedenice koje smo imali prilike vidjeti samo podsjećaju na peplum, ali zapravo su jako zanimljive

Naprijed kratka, iza duga suknja

Najružniji modni trendovi u 2013 godiniNajružniji modni trendovi u 2013 godini
Suknje

Trend koji nismo nikada razumjeli pa ga ne razumijemo ni danas. S obzirom da se toliko dugo održao, drugi ga očito razumiju. Ovo je jedan od onih trendova za koje se nadamo da se neće tako brzo vratiti.

Flatforme

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Flatforme

Definitivno jedna od najružnijih stvari lansiranih u modi u zadnjem desetljeću. Cipele koje izgledaju kao da ste za stopala zavezali dvije cigle zaista nisu nešto u čemu ijedna žena izgleda ženstveno. U većini njih nemoguće je hodati, a zato što nemaju elegantnu petu niti formu cipele, izgledaju kao iz doba pračovjeka.  Nadamo se da će zauvijek ostati pokopane s 2013. godinom. 

Hurem hlače

Najružniji modni trendovi u 2013 godiniNajružniji modni trendovi u 2013 godini
Hurem/harem hlače

Znamo da su super udobne jer ih potpisnica ovih redova ima još od vremena Severinine pjesme Hrvatica, ali ih nosi samo kod kuće kao kombinaciju pidjame i trenirke. Ove godine su ih Justin Bieber, Kanye West, ali i brojne pripadnice ljepšeg spola poput Gwen Stefani i Jennifer Lopez nosile do iznemoglosti no osim što su ružne, čine da vam stražnjica izgleda deset puta veća nego što je.

Rešetke na zubima

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Rešetke na zubima

Trend poznat pod nazivom Grills nešto je najgluplje, ali i najružnije ikad izmišljeno.U ovoj godini nosili su ga Rihanna, Miley Cyrus, Madonna, Katy Perry, Lady Gaga, Beyonce, Justin Bieber i još mnogo njih. Nakit za zube ne samo da je ružan nego još oštećuje zubnu caklinu. Uostalom, ako ste već željni nekih modnih dodataka na zubima, nosite aparatić koji barem ima i medicinski učinak ravnanja zubi. 

Furkenstocks

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Furkenstocks

Planirali smo ne komentirati ovaj trend, ali ipak moramo jer ne samo da su Birkenstock šlape - što očito nije dovoljno ružno, došle ponovo u modu već je Celine lansirao i varijantu s krznom. 

Plavo bijele šlape za plažu

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Adilette

Adidas šlape popularno nazvane Adilette kojima su se fashionisti diljem svijeta godinama smijali, ove su godine ne samo ponovo postale popularne nego su postale modni trend i našle su se na pistama diljem svijeta. Nadamo se da se neće održati jer s Hrvatskih plaža nikada nisu ni otišle pa da ne bi doživjeli preopterećenje i s ovim modnim trendom.

Obojeno krzno

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Obojano krzno

Mnogi su dizajneri ove godine imali obojeno krzno, i pravo i umjetno, kao dio svojih kolekcija, no varijante krzna u plavoj, crvenoj, zelenoj, ljubičastoj, žutoj i narančastoj i nije pretjerano fora. Oni koji ga nose izgledaju poput ptice iz "Ulice Sezam".

 
Tajice s grafičkim uzorkom

Najružniji modni trendovi u 2013 godini
Tajice s grafičkim printom

Kao da nije dovoljna tragedija što su već godinama tajice u modi nego su sad dobile svoje ružne varijante s raznim grafički uzorcima i jakim bojama. Osim ako niste jako skladno građeni, tu mislimo mršavi i uz takve tajice ne kombinirate sve ostalo jednobojno i smireno, ove tajice nisu za vas. Nadamo se da će nam 2014. godina proći bez njih.

Nabrojali smo vam samo 10 najružnijih modnih trendova, ali prilikom glasanja u našoj redakciji u kojoj do svih lista dolazimo demokratskim putem, na listi su se našli još neki, u najmanju ruku zanimljivi modni trendovi poput mrežice za punđu u kosi koja vam je zamota poput peciva, prekratke kratke hlače ljeti, kombinezoni i pidjama trend. Tu su i neizostavni brkovi koji su zadnjih godinu dana našli put do naših mobitela, naočala, nakita, odjeće - svega koji nisu toliko ružni koliko iritantni, ali dizajnerska odjeća s ogromnim logotipima koje su ove godine gurali Alexander Wang, DKNY i Pucci. Prada, Mulberry i Gucci bili su samo dio dizajnera koji su htjeli da hodamo u koži od glave do pete što ne da nije lijepo već je grozno, tu su i neobične hlače s gornjim djelom kao kod suknje na čemu možemo zahvaliti Armaniju, Wangu i Proenzi Schuler, a modi su bile i karirane flanelske košulje koje polovica naše redakcije obožava, a druga polovica mrzi.