Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013. godini

| Fashion |

Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini

Kako se približava kraj 2013. godine vrijeme je da proglasimo modne pobjednike i pobjednice u ovoj godini. Prve na red došle su poznate Hrvatice među kojima oduvijek postoje one koje svojim odjevanjem izlaze iz okvira nekog klasičnog odjevanja, a uvijek izgledaju odlično pa možemo reći da imaju stila. Kroz zadnjih godinu dana mogli smo primijetiti kako neke od ovih dama definitivno idu u korak sa svjetskim modnim trendovima pa smo neke od njih redovito mogli vidjeti u it modnim komadima za tekuću sezonu. Druge nas pak oduševljavaju svojim nekonvencionalnim, pomalo avangardnim stilom, dok neke pak savršeno kombiniraju dizajnerske komade s potpisima high street brandova poput H&M-a. Ono što možemo zaključiti kada bacimo prvi pogled na listu je da se ove godine na njoj ne nalaze neka inače standardna imena ovih lista, no lista je napravljena na temelju javnih pojavljivanja u 2013. godini, a neke su poznate Hrvatice jednostavno izbjegavale društvena događanja u ovoj godini pa se radujemo vidjeti ih u sljedećoj. Lista je složena po abecednom redu, a napravljena je na temelju glasanja u našoj redakciji te kratkog upitnika među domaćim modnim znalcima. Da moramo odrediti prvo mjesto ono bi odnijela Severina jer ovo je zaista bila njena godina u svakom pogledu. U nastavku pogledajte listu naših "Najbolje odjevenih poznatih Hrvatica u 2013. godini".

Ana Petričević Gojanović

Ana Petričević Gojanović - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Ana Petričević Gojanović

Vlasnica trenutno najpopularnije domaće PR agencije, PRiredbe te suvlasnica predivnog Velvet bara i galerije zbog posla prisutna je na većinu domaćih društvenih događanja. Iako samozatajna, Ana je uvijek savršeno dotjerana i odlično odjevena. Njen stil pomalo je avangardan i iako ne klasično poslovan, točno je onakav kakav bi jedna vlasnica PR agencije koja rukovodi velikim timom trebala imati - kreativan, drugačiji i zanimljiv. Bravo za Anu!

Anita Dujić Veljača

Anita Dujić Veljača - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Anita Dujić Veljača

Svoj stil i kreativnost u odjevanju pokazuje iz dana u dan, koliko na društvenim događanjima toliko i na svom modnom blogu. Anita je veliki zagovaratelj domaćeg dizajna pa je se nerijetko može vidjeti kako kombinira komade domaćih dizajnera s komadima iz high street dućana i moramo priznati da to radi odlično.

Đurđa Tedeschi

Đurđa Tedeschi - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Đurđa Tedeschi

Umirovljena sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija, Đurđa Tedeschi, poznata je kao jedna od najbolje odjevenih Hrvatica te je odličan primjer kako se žena u godinama ne mora odjevati dosadno. Gospođa Đurđa također je ljubitelj dekonstrukcije i neravnih linija te je predstavnik neke moderne avangarde s dozom elegancije.

Iris Androšević Pinjuh

Iris Androšević Pinjuh - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Iris Androšević Pinjuh

Bivša manekenka s diplomom dizajnerice interijera te majka trojice predivnih sinova iako već nekoliko godina nije dio modnog svijeta i dalje izgleda kao da je netom sišla s modne piste. Iris se ove godine pojavila na nekoliko društvenih događanja i pokazala kako odlično kombinira trendove s klasikom. Možemo primjetiti da joj je koža ove sezone bila najdraži trend pa je nekoliko puta zasjala s kožnim komadima, ali i maloj crnoj S.dress haljini, a boje koje je birala u 2013. uglavnom su klasične - crna i bež.

Iva Balaban

Iva Balaban - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Iva Balaban

Također bivša manekenka, sada i uspješna poduzetnica jednako je kao i njena najbolja prijateljica Iris, majke troje predivne djece i isto kao i ona izgleda jednako dobro, čak možemo i reći - najbolje ikad. Iva je najbolja predstavnica žene koja odlično kombinira komade iz jeftinih high street dućana s onim skupljim, dizajnerskim. Kao i svaka prava fashionistica zna da su jakne, torbe i cipele it komadi koji nose cijelu kombinaciju pa se ne libi kombinirati uz odabrane komade iz asortimana dućana poput H&M-a ili Zare. Iva je ukratko - žena s jako puno stila koja nas uvijek iznova iznenadi jednostavnoću, ali i kreativnošću svojih kombinacija.

Jelena Veljača

Jelena VeljačaNajbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Jelena Veljača

Još jedna Veljača na ovom popisu je Anitina šogorica, Jelena, koja definitvno nije novost na listi najbolje odijevenih. Jelena uvijek pazi što će na društvenim događanjima na kojima se pojavljuje odjenuti pa je uvijek besprijekorno uređena i dotjerana. U ovoj godini pokazala je da joj odlično stoje i boje pa je njeno najbolje ovogodišnje izdanje ljubičasta haljina s vjenčanja Doris Pinčić, a nedavno je zasjala i u zlatnoj šljokičastoj haljini na božićnom koncertu u HNK.

Judita Franković 

Judita Franković - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Judita Franković

Judita je već nekoliko godina pravo osvježenja na domaćoj društvenoj sceni što se tiče odjevanja jer nije ukalupljena u nikakve trendove i uvijek bira zanimljive komade. Nekada u retro stilu, nekada u romantičnom, a nekada u damskom - Judita uvijek izgleda kao da je sišla s filmskog platna. Sve u svemu - odlično za talentiranu glumicu!

Kristina Bradač 

Kristina Bradač - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Kristina Bradač

Kristina se također nakon uspješne manekenske karijere bacila u poduzetničke vode, točnije dizajnerske i lansirala liniju predivnih kožnatih torbi pod markom Mariposa. Upravo je Kristina najbolji ambasador svog branda i predivnih torbica od kojih se od lansiranja ne odvaja pa ih redovito prezentira na društvenim događanjima. Kristina nije predstavnik pretencioznog stila odjevanja, već jednostavnog i klasičnog, očišćenog od pretjeranog kombiniranja boja i mnogo slojeva i upravo je zbog te jednostavnosti dio naše liste. 

Loredana Bahorić 

Loredana Bahorić - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Loredana Bahorić

Loredana Bahorić, dizajnerica koja stoji iza kultnog butika Charlie koji od ove godine ima novi prostor i u 2013. godini ostala je dosljedna sebi i svom neobičnom, ali savršenom stilu i s razlogom je možemo proglasiti najzanimljivije odjevenom modnom dizajnericom u godini. Uvijek u crnom ili u bijelom, ovisno o godišnjem dobu, uz eventualne primjese sive, Loredana u svom odjevanju nikada nije dosadna i uvijek uspijeva izgledati drugačije. 

Marija Cvitanović

Marija Cvitanović - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Marija Cvitanović

Marija Cvitanović ove se sezone predstavila sa svojom trećom kolekcijom na Dreft Fashion Weeku i pokupila ovacije publike koja je pohitala naručiti najnovije komade iz njene radionice. Mariju smo, koja je oduvijek dio listi najbolje odjevenih, i u ovoj godini viđali samo besprijekorno i damski uređenu. Sama je najbolji model za svoje multifunkcionalne haljine koje se mogu nositi u svakoj prilici, i dnevnoj i večernjoj, što je i sama pokazala. Na samoj reviji zasjala je u zanimljivoj crnoj haljini Ivane Popović i time se iskazala i kao odlilčna kolegica i ljubiteljica domaćeg dizajna.

Mirela Forić Srna 

Mirela Forić Srna - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Mirela Forić Srna

Supruga kapetana naše nogometne reprezentacije i uspješna poduzetnica iako ne živi u Hrvatskoj, u ovoj se godini pojavila na nekoliko domaćih društvenih događanja što je bilo dovoljno da je smjesti na ovu listu. Mirela prati svjetske modne trendove i nosi najnovije komade iz radionica najpoznatijih i najpopularnijih svjetskih dizajnera no ne samo da ih nosi nego ih odlično kombinira te time pokazaje da je žena sa stilom.

Petra Kurtela

Petra Kurtela - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Petra Kurtela

Petra Kurtela mlada je glumica koja je ovu godinu odlično iskoristila da se pozicionira na listi najbolje odjevenih žena u Hrvatskoj. Svako njeno javno pojavljivanje, iako odlično, dodatno je učvrstilo mišljenje kako ćemo najbolje od Petre tek vidjeti. Njeguje moderan mladenački stil s primjesom retra u kojem se ne libi spojiti kaput i šarene tenisice, a ni boje joj nisu strane. Ima odličan osjećaj za kombiniranje i raduje nas vidjeti kako će se njen stil razvijati u budućnosti.

Petra Nižetić

Petra Nižetić - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Petra Nižetić

Petra je odavno shvatila kako je moda igra i ona se svakodnevno igra, pomoću mode glumi razne uloge i izgleda kako joj se taj dan izgleda. Možemo reći da je ona modno najhrabrija žena na našoj listi jer se ne libi mijenjati i kroz nekonvencionalni hair i make up. Osim što nas na društvenim događanjima svaki put iznova iznenadi, nekada svojom jednostavnoću, a nekada nekom neobičnom kombinacijom, svako njeno pojavljivanje ima glavu i rep, dobro je promišljeno ili se barem tako čini i uvijek nekako čini cjelinu. Uz to, na svojem modnom blogu ModaKoModa često nas iznenadi nekom modnom transformacijom i otkrivanjem mladih dizajnerskih imena koje rado nosi.

Severina

Severina - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Severina Vučković

O Severini je sve već rečeno, a ono što je najbitnije je da je 2013. definitivno bila njena godina, godina u kojoj je s odličnom koncertnom turnejom napunila sve velike dvorane u Hrvatskoj, ali i regiji. Na društvenim događanjima pojavljivala se često i ni jednom nije podbacila, a pamtiti ćemo je po njenim izdanjima s krunom. Poznata je kao ljubiteljica kvalitetnog dizajna i poznatih dizajnerskih imena pa privatno uglavnom nosi dizajnerske trendovske komade koje smo mogli vidjeti na svjetskim modnim pistama. S obzirom da je i velika potpora domaćim dizajnerskim imenima, u suradnji sa svojim stilistima za nastupe bire isključivo komade mladih domaćih dizajnera i tako ih promovira.

Tatjana Dragović 

Tatjana Dragović - Najbolje odjevene poznate Hrvatice u 2013 godini
Tatjana Dragović

Tatjana Dragović nepogrešiva je u svojim modnim pojavljivanjima, s lakoćom kombinira najnovije trendove i predvodnik je domaćih modnih trendova. Uvijek je od glave do pete odjevena u odjeću s dizajnerskim potpisom, ali ne bez stila, već dapače u rangu najboljih svjetskih street style zvijezdi i modnih urednica.

Iako našu listu "Najbolje odjevenih poznatih Hrvatica u 2013. godini" čini samo 15 imena, to ne znači da se na njoj ne bi trebala naći još neka poznata imena koje krasi smisao za odjevanje. Prvu koju bi istaknuli, kao Hrvaticu s jako puno stila je prelijepa Ljupka Gojić Mikić koja se nije našla na ovoj listi jedino zato jer se u ovoj godini nije pojavljivala na domaćim društvenim događanjima već smo njene svakodnevno odlične odjevne kombinacije mogli pratiti isključivo putem Instagrama. Isto tako, takav je slučaj i s manekenkom Helenom Šopar koja odlično kombinira street style trendove i na njoj se itekako vidi utjecaj s ulica New Yorka... Naravno, van svake konkurencije nam je neprikosnovena domaća modna kraljica Josipa Lisac koja kad god se negdje pojavi priča posebnu priču. 

Svakako bi još izvojili i Lanu Puljić, dizajnericu modnog dua Lokomotiva i zaručnicu dizajnera Luke Grubišića koja svojim stilom prave modne znalce osvaja bez daha i odličan je promotor Lokomotiva priče, zatim novinarku Martinu Podgorski koja unatoč tome što na mnoga društvena događanja dođe radno, uvijek izgleda odlično, dotjerano i vidi se da jako pazi da je uvijek dotjerana.

Lana Buljić, Martina Podgorski, Helena Šopar i Ljupka Gojić Mikić
Lana Buljić, Martina Podgorski, Helena Šopar i Ljupka Gojić Mikić