Martina Kovač - novo ime na pisti Fashion Weeka Zagreb

| Fashion |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Martina Kovač SS 2016
Martina Kovač SS 2016
Martina Kovač relativno je novo je ime na hrvatskoj modnoj sceni koja će na nadolazećem Fashion Weeku Zagreb powered by Kaufland, koji se 11. i 12. prosinca održava u Green Gold centru, prikazati svoju prvu samostalnu kolekciju, a tim povodom predstavlja i svoju modnu kampanju.
 
Dizajnericu Martinu Kovač za kolekciju je nadahnuo proslavljeni dizajner Valentino. Kolekcija je kao stvorena za profinjenu, samosvjesnu, zavodljivu, romantičnu, ali prije svega snažnu ženu. Modeli su čistih linija koje prate liniju tijela te naglašavaju svu ljepotu ženske figure dok moderne tkanine prate svjetske trendove te se savršeno uklapaju u ovu modnu priču dajući im notu suvremenosti. Dinamičnost je postignuta kombinacijom raznih vrsta tkanina i kontrastom boja. Uz neizbježne neboje, dominiraju crvena i bež boja koju dizajnerica vrlo vješto kombinira. Kolekcija je nadahnuta suvremenom i samosvjesnom ženom, a naglašene individualnosti u savršenom su skladu s neodoljivim talijanskim šarmom...
 
Martina Kovač SS 2016
Martina Kovač SS 2016

Tkanine koje dominiraju su američki keper, pamuk i čipka. Američki keper ima diskretan zlatni premaz koji daje ekstra "finoću" odjevnim predmetima. Kroz kolekciju se ponavljaju siluete gdje su naglašena ramena i struk, zvonoliki krojevi te krojevi koji prate liniju tijela. Martina pokazuje ženu u "poslovnom","dnevnom" i "večernjem" izdanju.
 
Kolekcija je snimljena u Sheratonu, čiji interijer odlično opisuje ovu modnu priču. Mladi entuzijasti puni energije, izuzetni profesionalci, kreirali su odličnu atmosferu i na snimanju te se pozitivna energija sa snimanja itekako vidi na fotografijama. Za fotografije i cijelokupnu kampanju su, uz Martinu, zaslužni i fotografkinja Karmen Poznić, vizažistica Matea Beranek te frizer-stilist Iva Baletić. Zaštitno lice je prelijepa Tatjana Grivić
Martina Kovač na FWZ
Martina Kovač dolazi na FWZ
Dizajnerica Martina Kovač već se petnaest godina bavi modom i modnim dizajnom. Nakon završene privatne škole "Profokus" te uspješnog projekta "Ill/est" na završnoj godini škole, koji je u suradnji sa šest kolegica prikazala na prošlogodišnjem Fashion Weeku Zagreb - odlučila se u modu zaputiti samostalno u nešto "ozbiljnijem" smjeru. Premda odgoiteljica po struci, moda je oduvijek bila uklopljena u sve segmente njenog života i vjeruje da će tako i ostati.