Marc Jacobs Resort 2013 kolekcija

| Fashion |

L'enfant terrible modnog svijeta predstavio je resort kolekciju za sljedeću godinu, koja je prožeta duhom buntovnog optimizma i zanimljivim prikazom pop arta i printeva. Jacobs se poigrao sa različitim krojevima koje su označile linearnost sedamdesetih, napuhanim rukavima osamedesetih i dekonstrukcijom devedesetih i sve to zaokružio svojim jedinstvenim potpisom. 

Kolekcijom prevladavaju boje poput bogate ružičaste na mint podlozi i narančaste na ljubičastoj podlozi,a na nogama su modeli imali sandale s debelom platformom koje su još više pridonijele vibri sedamdesetih godina prošlog stoljeća. U nekim trenutcima Jacobs je podsjećao na rad Christiana Lacroixa 80-ih,  i Giorgio diSant' Angela ali dizajnerovo kombiniranje raznih stilova i uzoraka navodilo nas je na razne asocijacije prilikom gledanja kolekcije. 

Najbolju potvrdu da je kolekcija dobro primljena dobio je od urednice američkog Voguea, Anne Wintour, koja je za sinoćnju dodjelu CFDA nagrada odjenula upravo haljinu iz Resort 2013 kolekcije. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.