Manuelov modni debi na DFWZ-u

| Fashion |

Baptism by Manuel Maligec

Prošlogodišnji pobjednik Dreft Next Generation natjecanja na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku Zagreb predstavit će svoju prvu kolekciju inspiriranu Dreft Black-om koju svi s nestrpljenjem očekuju.

Manuel Maligec se za svoju debitantsku kolekciju  nadahnuo arhitekturom Ludwiga Mies van der Rohea, jednog od arhitekata Bauhausa. Jednostavnost, transparentnost materijala, strukturalni oblici, pročišćene linije te arhitektonski pristup oblikovanju odjevnih komada zaštitna su obilježja kolekcije „Baptism“. Manuelovim riječima: „Less is more.“

Najavnom kampanjom kolekcije predstavio je dva modela koja sadrže potpunu estetiku kolekcije „Baptism“.  Minimalizam, jednostavnost, pročišćene linije i strukturalni detalji zaštitna su joj obilježja, a kombinacijom sirove arhitekture i futurističkog dizajna nastao je kolaps koji cijeloj kampanji daje poseban touch. Unatoč takvoj inspiraciji, ženstvenost i seksipil su i dalje prisutni, ali decentni. Posebnu dinamičnost fotografiji daje igra svjetlosti i sjena koja se pojavljuje u pozadini. 

Manuel će se zagrebačkoj publici predstaviti prvi dan DFWZ, u četvrtak 22. studenog, a slijedeći dan, u petak 23. studenog, u Vip Dreft korneru Manuel će snimiti svoj prvi lookbook s prekrasnom Anitom Dujić, u čemu će i svi prisutni moći uživati.  Anitu će snimati poznati fotograf Goran Matijašec

Za DFWZ kampanju Manuelovu muzu utjelovila je Ana Buljević, make up potpisuju Sara Marđetko i Ana Pečanić za Profokus dok je za frizuru zaslužan Hair doctors academy.