Maison Martin Margiela za H&M u New Yorku

| Fashion |

Kanye West

Jučer je u napuštenoj industrijskoj zgradi na Manhattanu priređen event povodom lansiranja veoma isčekivane kolekcije Maison Martin Margiele za H&M. Kako smo i očekivali, prezentacija modela bila je nekonvencionalna, pa su tako plesači trupe Rosas u sjajnoj koreografiji Anne Terese de Keersmaeker pokazali modele na pozornici koja je bila prekrivena bijelim pijeskom.

U veličanstvenoj zgradi na devet katova, u sklopu predstavljanja kolekcije svoje radove izložili su umjetnici  Daniel Arsham, Noemie Goudal i Frederique Chauveaux. Na događanju su se pojavili mnogi slavni uzvanici, među kojima su bili i Kanye West, Sarah Jessica Parker, Julianne Moore i mnogi drugi.

Iz modne kuće Margiela sinoć su izjavili „Sretni smo što ovim događajem možemo predstaviti kolekciju Maison Martin Margiela za H&M u New Yorku. Maison Martin Margiela vjeruje u prikazivanje svojeg rada izvan tradicionalnog konteksta. Ova kombinacija instalacije i performansa oličenje je duha ove modne kuće i omogućuje umjetnicima da kolekciju protumače na svoj način.“

„Večerašnja zabava bila je tako uzbudljiva, puna iznenađenja. Nikad niste znali što ćete zateći u svakoj prostoriji, na svakom katu. Instalacije su kolekciju Maison Martin Margiela za H&M prikazale na najčudesniji i originalan način i vjerujemo da će naši kupci prepoznati vrijednost ove kolekcije“, kaže Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

Maison Martin Margiela i H&M u NYC-u

Što o svemu kažu poznati gosti koji su prisustvovali lansiranju kolekcije?

“Ovo je odlična suradnja! Margiela je prekrasna modna marka – umjetnička, prepoznatljiva i uvijek otkačena, a kvaliteta je uvijek izvrsna u H&M –u. Moda je odlična upravo zbog toga jer kroz odjeću možeš pokazati svoje pravo lice”, kaže Julianne Moore.

“Nevjerojatno je i vrlo uzbudljivo slaviti jednog od mojih omiljenih dizajnera. Modna kuća Maison Martin Margiela je vrlo tajanstvena i neodoljiva i njihov sam veliki fan već godinama. Ovo je odlična mogućnost da svi imaju pristup velikim dizajnerima. Time luksuz postaje dostupan svima. Vrlo je demokratski i ja to jako zagovaram“, kaže Sarah Jessica Parker.

“Ja sam velik fan Margiele i volim  H&M – suradnja je izvrsna. Nikad se ne razočaram sa H&M - ovim odabirom, za svakog dizajera kojeg odaberu, ja sam zainteresirana. Uvijek rano ujutro stojim u redu sa majkom. Fan sam Margiele od samog početka”, kaže Helena Christensen.

edva čekamo da ova kolekcija stigne u Hrvatsku!