Louis Vuitton za kraj pariškog tjedna mode

| Fashion |

Louis Vuitton jesen/zima 2013./14.

Marc Jacobs je jučer u dvorištu muzeja Louvre predstavio svoju viziju iduće jeseni u potpisu kuće Louis Vuitton i (doslovno) zatvorio vrata pariškog tjedna mode. Pod šatorom je kreirao scenu koju je činio hotelski hodnik sa pedeset vrata, po jedna za svaku njegovu godinu, a kroz koja su modeli stupali i nestajali sa piste. Savršeno uštimana koreografija svakim otvaranjem vrata odavala je i natruhe onoga što se događa u sobama u koje su djevojke ulazile. Bila je to još jedna modna predstava talentiranog dizajnera, ovaj put u film noir maniri na koju nitko ne može ostati imun. Odjeća se pak činila kao nastavak priče iz kolekcije kuće koja nosi njegovo ime. Pidžame i spavaćice provlačile su se kao light motiv kroz cijelu kolekciju. Seksipilni negližei niz koje su se spuštale niti najfinije čipke nošeni su ispod krznenih bundi i kaputa muškog kroja.

Kratki razbarušeni bob, smokey eye i tamni ruž pritom su dozivali Hollywood tridesetih, koji je i sam dizajner naveo kao jednu od inspiracija. Glamurozni grunge također se našao na toj listi. Premda je odjeća odisala boudoir elementima i pozivala na novo doba dekadencije, kroz samu scenu i ponašanje modela dobila je određenu dozu romantike.

Louis Vuitton jesen/zima 2013./14.
Louis Vuitton jesen/zima 2013./14.

Pistom je naravno prošetala i Kate Moss, koju je dizajner istaknuo kao svoju vječitu muzu. "Za kolekciju su me inspirirale i noći provedene u hotelima s Kate. Mnogi su se pitali što smo tada radili, a sada smo vam pokazali djelić", rekao je dizajner dok je u naručju čvrsto držao Kate, koju je potom počastio sočnim poljupcem.