Japan i Sailor Moon: Zigman predstavio novu kolekciju!

| Fashion |

Japan i Sailor Moon: Zigman predstavio novu kolekciju!

Nakon izostajanja na ovogodišnjem Cro-A-Porteru radi pripremanja kostima za Aidu na Splitskom ljetu, Zigman nas ipak nije odlučio preskočiti ove sezone, već nas je u vrijeme blagdana počastio svojom novom kolekcijom.

Zigman je samostalnu reviju održao za vrijeme subotnjeg Pop Up Concept Storea u kinu Europa, s početkom u točno 11:11 sati. Iako je termin bio neobičan, revija je bila jednako ekstravagantna i uzbudljiva kao i dosadašnje. Inspiracija za kolekciju je jasno vidljiva - posveta svijet japanskih Anima i Mangi, gdje su nerijetko žene vrlo snažna bića, ali imaju krhku, ženstvenu vanjštinu. Lik koji se povlači kao inspiracija je i legendarna junakinja iz istoimena crtića, Sailor Moon (Mjesečeva ratnica), no kolekcija je u stvari dobar miks navedenoga i tradicionalnih japanskih odjevnih komada u dekonstrukciji. Naravno, makeup i frizure su bile savršeno skladne s odjećom...

Dizajner je izjavio kako je prilikom stvaranja kolekcije radio komade odjeće bez pravila i bez potrebe, a ne nužno kao komad koji mora biti realističan i funkcionalan, no rekli bismo da u svakoj njegovoj kolekciji ima nekolicina takvih komada, a čak bismo otišli i taj korak dalje i zaključili kako ne može svaka žena nositi Zigmana. Prije svega, njegova kolekcija je ispunjena komadima uskima poput druge kože, vrlo je izrezana i provokativna te već samim time traži fit tijelo i nevjerojatno samopouzdanje, čak i u jednostavnijim komadima koji garantirano plijene pozornost. Iako dio prikazanih komada ima naglašen kostimografski pristup i savršena je za stage, ostatak modela su itekako nosivi u večernjim prilikama, dok neki i u dnevnima.

Ono što nas je ugodno iznenadilo je svakako pomak od eksperimentiranja trakicama i stvaranjem korzetiranih haljina, iako je upravo mini korzet lajtmotiv; Korišten je na način da ga se oko nije zasitilo već je dao svojevrstan pečat kolekciji. Moramo li izvući nešto što bi voljeli vidjeti na ulici onda su to svakako čarape inspirirane vezanjem korzeta koje su vrlo provokativne, no mogu dati taj cool štih iskombiniraju li se na pravi način - bilo u head-to-toe Zigmanu, ili high street brendovima. Bilo je tu i odličnoga outweara, kao i pregršt haljina s metalik detaljima koje su izvrstan izbor za nadolazeći doček Nove godine.

Sve u svemu, Zigman je oduševio publiku kao i svake sezone. Doza njegove pomaknutosti godi u moru poprilično komercijaliziranih dizajnera, i baš radi ovakve tematike koja je relativno strana u našem društvu, ali i načina na koju ju je izveo, zasluženo nosi nadimak "enfant terriblea" naše modne scene.

Njegovu novu kolekciju pogledajte u našoj galeriji.

Japan i Sailor Moon: Zigman predstavio novu kolekciju!
Zigman