Izložba o životu slavne Coca Chanel otvorena u Parizu

| Fashion |

Prije nekoliko dana, prvi dan listopada otvorila se retrospektivna izložba posvećena legendarnoj modnoj dizajnerici i vizionarki Coco Chanel koja je zaslužna za revoluciju u svijetu mode, ljepote i modnih dodataka. 

Coco Chanel

Nakon čak dvije godine renovacije, Palais Galliera otvorila je svoja vrata kao pravi modni muzej, obnovu su financirali modna kuća Chanel i grad Pariz kako bi francuska prijestolnica dobila modni muzej kakav zaslužuje. 

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest"

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest" posvećena je životu, liku i djelu slavne francuske dizajnerice, evoluciji njezinog stila te kultnim proizvodima kojim je obilježila dvadeseto stoljeće kao najutjecajnija dizajnerica. Kultni trenutci kojima se Coco upisala u povijest bit će izloženi sve do 14. ožujka 2021. godine. Ako vas put ne odvede u Pariz, ne brinite, izložba je najavljena i na drugim lokacijama te će kao i većina Chanel izložbi putovati svijetom. 

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest"

Od sportskih kostima u dvadesetima, profinjenih haljina u tridesetina, do odijela od tvida, male crne haljine i kultnih parfema koji su i danas zapamćeni kao klasici koji su promijenili način na koji su žene konzumirale modu. 

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest"

Izložba je organizirana u deset segmenata, kronološki prati razvoj njena rada od 1910. do 1971. i broji više od 350 izložaka, a sadrži i deset portreta legendarne Coco. Od originalne bočice Chanel No. 5 parfema iz 1921. godine do kožnih modnih dodataka, kostima i finog nakita. “Nitko nikada nije mogao vidjeti toliko Chanela na jednom mjestu”– izjavila je direktorica muzeja Miren Arzalluh. 

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest"

"O životu Gabrielle Chanel puno je toga rečeno, no mi smo se željeli fokusirati na Coco  kao ženu i njezin rad. S jedne strane smo istraživali kako je dizajnirala za sebe, a s druge kako je gradila vlastiti brend i imidž te čim je postigla da žene žele izgledati poput nje. Postoji nešto vrlo neopipljivo u tome – jer je Coco komunicirala neovisnost, ambiciju i slobodu. Govorimo o ženi koja je stvorila stil kojem je bila vjerna cijeli svoj život i nikada nije bila žrtva trendova" istaknula je Arzalluh. 

Izložba "Gabrielle Chanel, modni manifest"