Nova Cloud&Co zimska kolekcija nakita inspirirana je luksuznim skijalištima

| Fashion |

Cloud&Co poznati je domaći brend nakita,a gotovo da nema hrvatice koja ne posjeduje barem jedan komad s prepoznatljivim oblakom. Njihove kolekcije uvijek su inovativne i kreativne pa nas tako ne čudi da nas je i nova Après-Ski kolekcija ponovno oduševila. 

Ovoga puta kolekcija je inspirirana luksuznim skijalištima te stilom osamdesetih i devedesetih, upravo zbog chunky ogrlica, narukvica i naušnica, koje se kao i uvijek prodaju zasebno kako bi se mogle kombinirati po želji, a djelovi naušnica se mogu i skidati pa se tako od jednog nakita može kreirati više lookova.

Za pozadinu fotografija unutar kampanje odabrane su slike mlade umjetnice Petre Matković iz Dubrovnika s njene nedavne izložbe pod nazivom ''Četiri godišnja doba'' koje su bojama i atmosferičnim tonovima uljepšale i samu kolekciju. Svaka slika priča svoju priču, a predivno se uklopila i s novim komadima Cloud&Co nakita.

Cloud&Co Après-ski collection

Za fotografije kampanje je zadužena Senja Vild, za frizuru Mijo Majhen, makeup je kreirala Dajana Pajkić, a model je Anja Ozanić. Nova kolekcija dostupna je u Cloud&Co trgovinama u Zagrebu i Dubrovniku te online, na njihovom web shopu.
 
Cloud&Co Après-ski collection

Što umjetnica kaže o slikama:

Ritam proljeća, 2023., ulje na platnu, 120 x 140 cm
U slici Ritam proljeća uljane boje su tretirane poput akvarela, koristeći terpentinsko i laneno ulje za razrjeđivanje. Razrjeđene boje su se nanosile na platno i slikalo se dok je sve mokro kreirajući razigrani ritam svijetle palate kojom prevladavaju topli tonovi. Cilj ove slike je bio postići otvorenost boje, da nije zatomljena i teška već da zadrži dozu prozračnosti. Cijela je slika slikana lazurno, na pojedinim dijelovima se nazire bjelina platna što zapravo doprinosi efektu svjetlosti i vedrine. Ova je slika naslikana gotovo u jednom dahu, čim sam zamislila paletu koju želim prikazati, odmah sam počela slikati vodeći računa o ritmu. Ovakvim sam pristupom hjtela prikazati vedru i razigranu, gotovo plesnu atmosferu slike.

Purpurno ljeto, 2023. Ulje na platnu, 120 x 140 cm
Slika Purpurno ljeto inspirirana je sutonom koji se kao motiv često ponavlja u mojim slikama. Ova je slika nastala sabiranjem više sjećanja na ljetne zalaske i ljetni suton. Nastojala sam dočarati atmosferu prikazujući tamne, zagasite tonove ljubičaste i modre koje se naziru u trenutcima tik prije noći.

Smiraj dana III (Modra),2023. Ulje na platnu, 130 x 150 cm
Slika Smiraj dana III (Modra) još je jedna od slika inspiriranih sutonom na moru. Također je nastala na temelju mnoštva uspomena koje stapam u jednu sliku te je na taj način lišavam suvišnih detalja i narativa. Ovu sliku čine dva horizontalna polja naslikana u nijansama plave bez figurativnih elemenata. Granica između dvije plohe aludira na horizont te se jednostavnošću kompozicije nastoji prikazati ogoljena ideja modrog sutona.