Dvojac VuleticHortig ima fantastičnu novu modnu kampanju

| Fashion |

Dvojac VuleticHortig ima fantastičnu novu modnu kampanju

Talentirani mladi dizajneri Petra Vuletić i Saša Hortig, poznatiji kao modni tandem Vuletichortig, predstavljaju vizuale za Pre-Fall kolekciju 2015. Radi se o kolekciji naziva Raw prikazanoj na Schwarzkopf Cro A Porteru, a to je ujedno i njihova posljednja kolekcija pred odlazak na nastavak studija u Berlin, odnosno Pariz. U novoj kampanji prepoznaje se ženstvenost koja je ogoljena te grubo, pomalo raw donesena kroz elemente tipične za menswear. Time se intrigantno i posredno u kolekciju unijela erotika.

Petra Vuletić i Saša Hortig, dvoje mladih i talentiranih dizajnera, dobilo je priliku izbrusiti svoj već prepoznati talent van granica Hrvatske. Studenti zagrebačkog TTF-a ovoga puta nastavljaju studij razdvojeni, Petra ide u Berlin, a Saša u Pariz. Ne sumnjamo da će ta razdvojenost donijeti novu kvalitetu u njihovim budućim predstavljanjima.

Dvojac VuleticHortig ima fantastičnu novu modnu kampanju
VuleticHortig pre-fall "Raw"

Ideju kampanje dodatno naglašava raw tekstura prirodnih sirovina čiste vune, mješavine svile i satena ili naročito upečatljive kože papirnate teksture. Takvi snažni materijali su upotrebljeni kako bi naglasili govor tijela. Krojevima otvorenim gotovo do granice pokazivanja oni komuniciraju sa ženskom kožom na koju su naslonjeni naglašavajući njezinu nježnu teksturu u gotovo intimnom prizoru.

Model u ovoj priči pomalo dječačkim izgledom iznosi svoju putenost sasvim nedoslovno, radeći iskorak iz zadanog okvira tipično muških i tipično ženskih krojeva i uloga, i time utjelovljuje androgenost tako prirodno i nevino. Tu ideju i duh brend Vuletichortig uspješno prenosi već šestu sezonu, a kako je ovo upravo zaključak cijelog jednog opusa, te u jednu ruku i oda feminizmu, s nestrpljenjem se čeka što će sljedeće okupirati ovaj talentirani dvojac.

Kampanju su snimile sestre Mirna i Martina Marić, odnosno Marić Sisters Photography, mlade talentirane fotografkinje iz Đakova, čije fotografije između ostalog krase i interijer zračne luke Luton u Londonu. Inače, dizajnerski dvojac Petra Vuletić i Saša Hortig prošle su godine pobijedili na Portanova Fashion Incubatoru, te osvojili titulu dizajnera sezone i nastup na Schwarzkopf Cro-A-Porteru.

Dvojac VuleticHortig ima fantastičnu novu modnu kampanju
VuleticHortig pre-fall "Raw"