Dizajner nakita Josipe Lisac na DFWZ-u

| Fashion |

Urbani ratnici

Poznati zagrebački dizajner nakita Mladen Grubić, čije je zaštitno lice već godinama najveća hrvatska modna ikona Josipa Lisac, ove godine na Dreft Fashion Weeku Zagreb slavi svoj jubilej - 25 godina rada.

Za slavljeničku kolekciju odabrao je spektakularnu kolekciju od metala, kože i lanaca. Ipak, osim umjetničke estetike, naglasak je i na nosivosti nakita. Nosivost u neograničenim količinama i kombinacijama: od ulične mode do ekstravagancije, nakitu za različite karaktere u različitim kulturama. Kolekcija nosi naziv „Urbani ratnici“, a kroz cijelu kolekciju proteže se dinamika. I to ona u pokretu lanaca, nepravilnih karika, kožnih ovratnika i naušnica.

Grubić kaže: „Bitno je da bude robusno i profinjeno, drugačije u svakom smislu. Originalnost je formula uspješnosti, kada se nasljeđe i tradicija oslikavaju na svim novonastalim modnim pričama. Moji urbani ratnici su sretni likovi koji ne robuju hirovitim modnim trendovima i branu se od nepisanih društvenih normi. Osiguravaju prijestolje svima koji se usude biti drugačiji.

Mladen još poručuje: „Budite i vi drugačiji, budite samo svoji, uvijek i zauvijek te dođite u petak 23.11. na DFWZ vidjeti Urbane ratnike!“

Kolekciju će nositi plesna skupina Atomic Dance Factory „...jer kao što ritam i ples slijede glazbu, jednako tako i nakit slijedi odjeću“ tvrdi Grubić.

Goran Matijašec potpisuje fotografije, a Urbane ratnike su dočarali modeli Iva Jakovac, Vedran Ćorić i Zoran Jembrek dok je vizažistica Ivona Mlikota bila zaslužna za make up.