Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb!

| Fashion |

Danas, 11. godinu za redom, započinje DREFT FASHION WEEK ZAGREB, najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj koje vjerno sezonu za sezonu, dva puta godišnje predstavlja domaće i strane kolekcije za sljedeću sezonu, pritom zadivljuje, iznenađuje, ponekad i šokira svojom kreativnošću, ali nadasve veseli i opušta svojom pozitivnom i ugodnom atmosferom.

Visoko pokroviteljstvo grada i Turističke zajednice grada Zagreba dokazuje koliko ovaj događaj znači za promociju i razvitak grada Zagreba te stvaranje njegove slike kao značajnog modnog središta u svijetu, što potvrđuje i činjenica da je u Udruzi svjetskih Fashion weekova FWZ pozicioniran i svrstan u srednje velike Fashion Weekove, uz bok Tokija, Berlins i Moskve. Stoga ne čudi činjenica kako će danas Dreft Fashion Week Zagreb službeno otvoriti gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Po prvi put na zagrebačkim pistama svoja će umjetnička djela prikazati i svjetski poznati brand "STASHA HATS" koji potpisuje senzacionalna hrvatska kitničarka i klobučarka sa stalnom adresom u Amsterdamu Staša Čimbur . Svojom će kolekcijom šešira, torbi i nosivih asesoara pod znakovitim nazivom „Generalna proba: Ratatouille“ otvoriti ovosezonski Fashion Week. Staša, hrvatskoj javnosti najviše poznata kroz šešire hrvatske modne ikone Josipe Lisac, predstavit će se u maniri klobučarstva i kitničarstva posebnim zanatskim umijećima i vještinama u širokom spektru tradicijskih materijala s akcentom na teksturu i kolorit.

Strane će dizajnere prva predstaviti londonska modna marka Fabryan na čelu s prelijepom dizajnericom iz Nigerije Samanthom-Jane Agbontaen o kojoj sve češće pišu i  Vogue i Glamour, a svoje je kolekcije uz London Fashion Week prikazala i na mnogim svjetskim modnim događanjima (Berlin, New York, Malta, Beč), a velika joj je bila želja predstaviti se upravo i zagrebačkoj publici.

Ivančica Hrustić ostaje vjerna svojim ženstvenim kreacijama s minimalnim glamurom, a ručno izrađene torbeDanijele Bilić upotpunit će kolekciju.

Natalija Smogor kreirala je neodoljivu "3u1" kolekciju za modernu ženu urbanog stila i života koju većinom čine klasični komadi odjevnih predmeta za poslovne prilike, ali i slobodno vrijeme i zabavu.

Zagrebačka akademska kiparica s čak dva doktorata i modna čarobnica, jedinstvena Ivana Popović najavila je svoju najbolju kolekciju ikad! Za svaki model iz kolekcije „Organica“ Ivana kaže da će pristajati svakoj ženi jer će u istu haljinu stati žena konfekcijskog broja 36 kao i ona broja 46. Ivana uvijek spaja stručnost sa svoje najveće dvije ljubavi, kiparstvom i slikarstvom te ih je i ovaj put pretočila u organsku modnu kolekciju koja je stvorena od organskih materijala, vrlo raskošne i ležerne crepe de chine svile, krojeva i oslikanih haljina.

Veliki interes medija prije samog predstavljanja samostalnom revijom, pobudila je i Zagrepčanka Marina Lackovićkoja za sebe kaže kako živi modu i stvara modne priče, a nakon završene škole Primijenjene umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Callegarija, odlučila je po prvi puta ispričati svoju modnu priču zagrebačkoj publici upravo na Draft Fashion Weeku. Larie by Marina Lacković krasi kolekcija u kojoj se nalaze ručno izrađene haljine s cvjetnim motivima načinjenim od čipke, perlica i cirkona, za čiju je pojedinačnu izradu trebalo i do 30 sati predanog rada.

Večer će zatvoriti modni brandovi Maison Marquise for Trendcy iz Budimpešte s modernom romantikom 21. stoljeća te The Wandering Collective iz Londona koji su za svoju kolekciju odjeće, obuće i nakita bili inspirirani motivima poput konstruktivističkog posuđa, ruskog umjetničkog postera i svjetlećih letaka iz 80-ih.

Opening after party večeras će se odvijati u čast Staše Čimbur i njezine kolekcije „Generalna proba: Ratatouille“ u službenom meeting pointu – Hy Plazi.