Dame i gospodo, Lanvin!

| Fashion |

Jučer je na Pariz Fashion Weeeku svoju kolekciju za sljedeću sezonu prezentirala francuska modna kuća Lanvin iza koje sada već deset godina stoji genijalni dizajner Alber Elbaz. Ebazov jednostavan, pomalo minimalistički dizajn tajna je uspjeha zbog kojeg svaka žena želi imati Lanvin haljinu u svom ormaru.

Ni novom kolekcijom dizajner nas nije razočarao, ležerno ističući žensku liniju Elbazu uspijeva učiniti ženu sofisticiranom i seksi u isto vrijeme. Najbolji trenutci kolekcije su hrabre siluete, zanimljivi izrezi i duboki dekoltei koji u nijednom trenutku ne izgledaju neumjereno. Elbaz je male crne haljine dekonstruirao u jednostavnom nizu varijacija, a da dokaže da minimalizam nije sve u njegovom dizajnu, vidjeli smo slijed zlatom i srebrom izvezenih haljina i jakni koje su se savršeno uklopile u kolekciju.

Dizajner je poslije revije izjavio da mu nije jednostavno održati jednu ideju tijekom cijele kolekciju jer je svakodnevno okružen ženama koje žele različite, ali veoma slične stvari, čistoću i jednostavnost dizajna, pa je tako za kraj kolekcije pripremio haljine različitih paleta boja za žene koje žele drugačiji Lanvin. Svoje majstorstvo u drapiranju pokazao je na dva iznimno seksipilna modela i time pokazao da je njegov talent neiscrpan. Koliko je Alber Elbaz cijenjen kao dizajner Lanvina govori činjenica da smo u prvom redu mogli vidjeti Catherine Deneuve, Carine Roitfeld, Annu Dello Russo, Rachel Zoe, Francu Sozzani  i mnoge druge.