Je li ovo pravi put za Saint Laurent?

| Fashion |

Jučer je na Pariz Fashion Weeku svoju prvu kolekciju za modnu kuću, po novome, Saint Laurent Paris, predstavio Hedi Slimane. Malo je reći da su oči javnosti bile uperene u njega, jer je ovo bila njegova premijera u Parizu nakon odlaska Stefana Pilatija u ožujku ove godine.

Sama lokacija održavanja revije bila je grandiozna, Slimane je proljeće/ljeto Saint Laurenta prezentirao u veličanstvenom Grand Palais, jednom od najljepših izložbenih prostora u Parizu.

Kolekcija koju je pokazao, obuhvaćala je rockerski štih na koji smo već navikli od njega dok je radio za Dior Homme i oblike, odnosno estetiku sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Tako smo vidjeli bluze s volanima izrađene od šifona, prekrasne duge haljine širokih, pomalo šlampavih rukava, naravno tu je bila i izvedba Le Smokinga, a svi modeli nosili su šešire širokog oboda koji su na trenutke podsjećali na vještičje.

Očigledno je da je Slimane inspiraciju potražio u L.A.-u u kojem živi posljednih pet godina, ali i u modnom nasljeđu kuće Yves Saint Laurent kojoj je (ne)slavno promijenio ime u lipnju ove godine. Jedna kolekcija je premalo da bi sudili Slimaneov rad, ali definitivno će biti zanimljivo vidjeti kamo namjerava odvesti ovu kultnu francusku modnu kuću, jer ovo što je pokazao jučer je dobro, ali ništa više od toga i na trenutke nas je podsjetilo na rad Tom Forda na početku njegovog rada za Gucci.

U galeriji pogledajte cijelu kolekciju i sami prosudite je li ovo dobar put za Saint Laurent Paris!