Crveni potplati ponovno vladaju!

| Fashion |

louboutin kolaž
Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Teško je, točnije nemoguće, momentalno ne pomisliti na Christiana Louboutina kad pričamo o luksuznim cipelama. On je čovjek koji je "vratio" visoke pete u modu. Prosječna veličina njegovih štikli je 12 centimetara, a njegov cilj kao dizajnera je "učiniti ženu prekrasnom i seksi i učiniti njene noge što je moguće dužima." On smatra da su cipele temelj ženske figure i takav stav mu omogućuje igranje sa svojim dizajnima. Ako se žena osjeća sigurno, moćno i privlačno u njegovim cipelama - njegov posao je dobro odrađen!

 
Činjenica da je Christian Louboutin najčešće traženi dizajner u internetskim pretraživačima nas ne čudi. Louboutinov zaštitni znak - crvena potplata, postala je dijelom modne ikonografije, a njega svrstala na sami vrh ludog i nepredvidljivog modnog svijeta u koji je ušao još prije 30 godina. Kad je 1991. osnovan Christian Louboutin, rezultat je bio zapanjujuć i odmah se moglo osjetiti kako se modni svijet mijenja u trenutku. Postao je glavna zvijezda u očima svih poznavatelja i ljubitelja mode. Na kraju krajeva, što bi bio jedan ženski ormar bez barem jednog (ili četiri) para Louboutinki.
 
Ovo proljeće, njegova kolekcija je puna jedinstvenih komada koji su istovremeno otkačeni i veličanstveni! Salonke inspirirane dobom vesterna, koje smo mogli vidjeti na reviji Marchese, odaju jedan poseban starinski šarm. S druge strane, u kolekciji se nalaze sandale obložene šarenim PVC materijalom, ali i njegove klasične cipele u špic na koje je dodao zakovice, dizajnirane u bezvremenskom mornarskom uzorku. Louboutin je također bio inspiriran raznim umjetničkim epohama, koristeći duguljaste forme i oblike viđene kod Leonora Finija, nadrealnog umjetnika ili pak šarenog uzorka satena iz doba impresionizma.  
 
 
Najnovija IT salonka "So Kate" predstavljena je na nekoliko načina, uključujući uzorke koje nikada nismo ni mogli zamisliti na cipelama. Također "Air Chance" nam je jedan od favorita iz proljetne kolekcije 2014.
 
U ovoj kolekciji, Louboutin se igra i s različitim siluetama - bijele čizmice sa šarenim bodljama, sandale s raznovrsnim ukrasima, platforme s kožnim dizajnima i najmodernije cipele malih peta koje ste ikada vidjeli. Velika raznolikost inspiracija i dizajna može se činiti kao previše svega, ali Louboutinov besprijekoran ukus i nepogrešiv odabir cipela koje se nalaze u kolekciji čine ju jednom od onih koju ćemo još dugo pamtiti. 
 
Nažalost, ne možemo svi biti Danielle Steel, koja ima preko 6000 pari Louboutinka, ali svejedno se možemo diviti ovim posebnim, veličanstvenim cipelama.