Comeback Marine Prevolšek Maion!

| Fashion |

Marina Prevolšek, Maion

Zagrebačka modna dizajnerica Marina Prevolšek, nakon nekoliko godina neprikazivanja svojih kolekcija na modnoj pisti, za svoju novu kolekciju snimila je lookbook.

Kolekcija je inspirirana apstraktnim djelima moderne umjetnosti, posebno slikama i skulpturama umjetnika poput Alexandera Libermana i Roba Lorensona. Odjeća kroz neobične volane, kolorističku igru i teksturalne intervencije, poput perforacija na tkaninini, prati ideju apstraktne slike ili skulptura ali pri tome ostajući u nosivosti. U kolekciji prevladavaju crna, bež i siva boja, kombinirane s koloristički vrlo intenzivnim detaljima u žutoj, narančastoj i plavoj boji. Tkanine koje su korištene su tanka imitacija brušene kože, pamuk i hladna vuna, a kolekciju čine dugački prsluci, koktel haljine midi duljine i bazični komadi poput pencil suknji, hlača muškog kroja i jakni.

Marina Prevolšek, Maion
Marina Prevolšek, Maion

Lookbook/kampanju je snimila Ivka Marin koja nije profesionalni model jer je osnovna ideja angažiranja realne žene bila pokazati da su Maion modeli upravo za sve žene pa i za one iznad broja 38 i one koje nemaju visinu profesionalnih modela, a upravo je takav individualan pristup osnova rada Marine Prevolšek. Detaljnije informacije možete pronaći na njezinoj web stranici www.marinaprevolsek.com kao i na Facebook stranici - Maion by Marina Prevolsek.

Marina je dugi niz godina svoje modele prikazivala na Fashion Weeku Zagreb, a prva je hrvatska dizajnerica koja je nastupila na Russian Fashion Weeku te na modnoj reviji u Chicagu, u sklopu modnog eventa „Creative lounge Chicago“.

Marina vjeruje u moć promišljenog odijevanja i ima viziju sofisticirane žene. Njezin rad se temelji na individualnom pristupu klijentu i unikatnosti proizvoda, a njezina odjeća odraz je smisla za kvalitetno i neprolazno, što je prepoznato od mnogobrojnih klijentica. Vječni izvor njene inspiracije su fuzija istoka i zapada, umjetnost i ulična moda, a budući je završila kostimografju u Profokusu i povijesni kostimi.