Capsule kolekcija hrvatskog indie branda DOTT.

| Fashion |

Modna mark capsule kolekcija mlade hrvatske dizajnericea Katarine Bilan, Dott.

U zadnje vrijeme mladi se dizajneri sve češće odlučuju probiti na modnu scenu zanimljivim sadržajem poput fotografija i videa. Tako ne čudi još jedno novo dizajnersko ime koje se odlučilo videom i fotografijama predstaviti svoju novu capsule kolekciju radnog naziva "We all have stories we never tell". Katarina Bilan svoju modnu marku Dott. pokrenula je prije nepune tri godine. Dott. je prepoznatljiv po mini kolekcijama koje najčešće obuhvaćaju osam do deset odjevnih komada uvijek upečatljivih i zanimljivih krojeva. Dott. je od samih početaka kada su u Katarininom radu prevladavale boje i uzorci poput prugica i točkica do zadnjih kolekcija koje su većinom monokromatske zadržao dozu zaigranosti.

Modna mark capsule kolekcija mlade hrvatske dizajnericea Katarine Bilan, Dott.
Modna marka Katarine Bilan, Dott.

U ovoj izrazito nosivoj i jednostavnoj kolekciji dominiraju košulje i tunike od laganih ljetnih materijala poput pamuka i viskoze. Kroz cijelu kolekciju provlači se motiv kruga koji je Katarinina konstantna inspiracija, bilo da se radi o uzorku ili samoj izvedbi. Dizajnerica je ponudila i haljine u boji senfa ukrašene zanimljivim gumbima i perlicama te košulje cvjetnog uzorka.

Za fotografije kolekcije zaslužna je Martina Bilan, dok video potpisuju Marko Jukić i Ivan Radović u produkciji Kino kluba Split, a kao model ove atmosferične kampanje pojavljuje se Anđela Vidić.