Atelier Versace otvorio je Paris Couture Week

| Fashion |

Versace haute couture

Sinoćnjom revijom Ateliera Versace otvoren je Paris Couture Week. Očitu inspiraciju za kolekciju dizajnerica je pronašla u pjevačici Grace Jones. Naime, većina modela nosila je kapuljače koje su Gracein zaštitni znak, no kako je sama Donatella otkrila cijela revija bila je u duhu samouvjerenosti i provokacije ove poznate pjevačice.

Iako je Grace poslužila kao inspiracija, najveća zvijezda revije bila je Lady Gaga koja je kao novopečena Versace muza sjedila u prvom redu revije u Parizu dok je njena pjesma "Donatella" koju je napisala kao odu dizajnerici i ovoj poznatoj talijanskoj modnoj marci svirala u pozadini revije. 

Lady Gaga i Donatella Versace
Lady Gaga i Donatella Versace

Kao i uvijek, Donatella Versace predstavila nam je seksi ženstvenu kolekciju koju će obožavati mnoge žene diljem svijeta, iako možda ne i najveće fashionistice. Dugačke svilene haljine, kristali, gola koža, predivni krzno, korzeti, ali sve ovoga puta na umjeren i elegantan način. Na samom početku kolekcije mogli smo vidjeti i kombinacije sakoa i hlača, a revija je završila najboljim komadima - crnim svečanim haljinama. Mogli bi reći - kombinacija klasičnog Versace potpisa i nekog rock chick luksuza. 

Odijela s hlačama i uskim sakoima evocirala su samu Donatellu, a bila su suprotnost lepršavim asimetričnim haljinama koje su kombinirane sa ženstvenim krznima. Posebno bi trebalo izdvojiti svjetlucavi prozirni kombinezon posut malim kristalima i svilene haljine do poda sa senzualnim visokim prorezom.

Versace Haute Couture
Versace Haute Couture

U sljedećih četiri dana čeka nas puno toga zanimljivog, a uz revije Diora, Chanela i Valentina koji su veliki trojac ovog događanja moći ćemo vidjeti i neke nove dizajnere. Tako je upravo završila prva Schiaparelli modna revija koju je osmislio novi kreativni direktor Marco Zanini, zatim revija Husseina Chalayan za Vionnet demi-couture reviju. Uz njih, u četvrtak će reviju imati Ralph & Russo, prvi britanski dizajneri koji će predstaviti svoju kolekciju na ovom događanju u zadnjih sto godina.